Ti-au dat un nume... на румынском языке

Cand  te-ai  nascut,  ti-au  dat  un  nume.  Un  simbol,  sau  poate  o  alegorie,  sumarul  unor  energii,  din  COSMOS  coborate,  spre  a  te  manifesta.  Un  numar  ce  contine  ABSOLUTUL,   divizat  a  cata  suta  oara,  din  infinitatea  de  divizari,  si  asternut,  pe  aceasta  petica  de  pamant... Sinteza  unor  asteptari,  unor  potente,  mobila  si  dinamica,  venita  la  prispa  ce-a  cu  dor,  sa  asculte  murmur  de  izvor,  unde  dupa  putin  ragaz,  sa-si  ia  zbor  spre  dulcea  sa  menire.  Sorbind  o  picatura  din  paharul  amar  al  soartei,  trecand  prin  foc  si  apa,  prin  jocul  slavei,  mirosind  floarea  DRAGOSTEI  si  stringand  roada  tradarii  si  pierderilor,  avand  la  suflet  doar  RABDAREA  si  SPERANTA,  CERUL,  MUNTELE  si  MAREA,  si  doar  doi  ochi  si  o  INIMA,  un  SUFLET  bland  si  infinit  de  marinimos,  ce  va  urma  aceeas  Cale,  vei  intelege  si  vei  cunoaste  IMPLINIREA,  si  vei  purcede  iar  spre-a  ta  ESENTA,  spre  un  INCEPUT,  si-apoi  din  nou  aceeas  CALE,  dar  alt  DRUM,  alta  lectie,  sa-ti  beai  paharul  tau  de  jale.  Si  iar  un  murmur  de  izvor,  pe  alte  lunci,  la  alt  pridvor,  pana  nu-ti  vei  bea  pana  la  fund  paharul.  Si  atunci  vei  intelege  MISTERUL  Consonantei  si  Armoniei  MATERIEI  si  DUHULUI,  intuit  de  MUMA  TA  acea  ordine  de  silabe,  ce  te  facea  inconstient,  pana  la  nebunie  de  fericit,  cand  se  atingea  EA,   cu  buzele-i  fierbinti,  de  gingasa  ta  ureche,  pronuntandu-l.  Si  acum, cand,  argintul  si  povara,  te  fac  sa  privesti  cu  duiosie  la  roada  ta,  la  roada  din  roada,  din  CER,  din  spatii  inerente,  o  STEA  priveste,  penetrandu-te  din  glezne,  pana  in  crested,  si  intelegi  ca  EA  e  aceea,  care  te-a  nominalizat  imortalizandu-te  in  VESNICIE  si  INFINIT.  Si  de-acum  tu , in  soapta  rostesti  acea  parola,  ce-n  lumea  asta  muribunda  NUME  se  numeste,  incepand,  sau  prelungind  o  alta  ordine,  o  alta  lume,  pana  vei  deveni  STEA,  pana  vei  ajunge  la  EL,  INDIVIZIBILUL,  slavind  jocul  ABSOLUTULUI.  Pricepand    iluzia,  accepti  din  nou... au,  pentru  a  cata  oara,  acelas  joc. Dar  e  alta  poveste...


    ANATOL  UNCU     26.11.2000               


Рецензии