Рекламная пауза или выпал ночью снег

                Рекламна пауза, або випав уночі сніг
               Кози хвилювалися: а чому їх не випускають надвір? Звичайно, вони не проти теплого пійла, чи сухого сіна, але пора вже і прогулятися. День перед тим був сонячним і вітряним, але після обіду темна синява почала наповзати із півночі і коли-не-коли сипалася снігова крупка, та припинилась і настала ніч.
              А уночі випав сніг. Тому не випускали кіз надвір, та все ж зважили на їх  настійне бажання. Сніг ледь прикрив траву і з-під нього стирчали окремі травинки. Це не збентежило кіз і вони погнали уперед по своєму звичному маршруту – у кінець городу. Але наближався швидкий вечір, коли кози звично поверталися із поля і юрмилися біля огорожі. Вони поглядали на двері стодоли і помітили, що газдиня носить до стодоли сіно. Ця наочна рекламна пауза подіяла – кози рванули наввипередки до стодоли, коли вона відкрила фіртку, і не стали намагатися повештатися на подвір’ї.
              Руда кицька сиділа на дерев’яному порозі. Вона очікувала нагоди показати козам, хто тут головний і звичайно вважала, що це вона. Кішка вискочила зненацька перед рогатою козою, яка першою простувала уперед. Та спочатку від несподіванки відскочила убік і, обминувши перешкоду, погнала до стодоли. А руда, пухнаста для зими бестія зрозуміла, що кози загнані, із почуттям виконаної важливої справи побігла до хати, радісно піднявши угору хвіст.
              Наочна рекламна пауза буває достатньо дієвою. Її варто проводити для прискорення руху у потрібному напрямку. Після наочної рекламної паузи можна бігти дуже швидко, але буває, що на шляху трапляються несподівані перешкоди. Іноді неважливо, що коза велика та із рогами, і вважає себе головною на подвір’ї. Її може ганяти мала руда кицька, яка вважатиме інакше.

29.11.2020-6.03.2021
Світлина автора.


Рецензии