Блеющий протест или сенное страшилище

                Мекаючий протест або сінне страховисько
                Кіз вигнали разом із козенятами на город. Була весна і непосаджене поле чорніло брилами переораного грунту, а поруч на частині городу пробивалася молоденька травичка, яку охоче щипали кози. Козенята теж проявляли цікавість до трави, але їх звісно більше цікавив вміст материнського вимені. Старші кози пасли траву, а у годівницю в саду господиня насипала торішню суху зрізану траву і стебла квітів із квітника. Біла коза охоче перебирала їх, шукаючи тільки їй відомі частини стебел. Її не було видно за годівницею і тільки наявність козенят, що товклися поруч, видавала наявність кози.
                Старший цапок від іншої кози ганяв туди-сюди, аж ось його зацікавила годівниця із сухою травою, яку з такою охотою перебирала коза. Жмуток торішньої трави спочатку повільно опускався на голову козеняті, яке мотало головою, а тоді і зовсім причепився великою волохатою шапкою і закрив очі. Козеня з переляку із сіном на голові кинулося бігти у бік кози із голосним протестним меканням, а суха трава зачепилася за ріжки і розвівалася позаду хвоста довгими патлами. Тільки згодом страшне чудовисько із сіна гупнуло на землю. А цапок не угамувався. Зрадівши, що позбувся сінного страховиська, послизнувся на слизькій землі, беркицьнувся і, так покатавшись, піднявся.
                Аж тут із-за сусідського паркану повагом вийшла руда кицька. Вона йшла мимо кіз, що щипали траву, і не наважувалися її зачіпати. Та недавнонароджений цапок про те не знав і усі попередні історії теж. Він підбіг до кішки із наміром пострибати навколо неї і погратися. Кицька не захотіла зв’язуватися із цим несвідомим і помчала до паркану, і до улюбленої дірки у ньому, через яку подорожували усі місцеві коти. Вона ще довго там стояла, оглядаючи навколишній світ, і так і не вирішила, чи потрібна їй зрештою прогулянка за паркан, якщо і тут буває непогано, як не враховувати несвідомого цапка, що тим часом гасав по саду, підстрибуючи боком.
                Іноді страховисько існує тільки у чиїйсь уяві. А насправді воно виявляється жмутком торішньої трави.
                Навіть поважна кицька, яка вважає себе головною на господарстві, не хоче зв’язуватися із цапком, усі знання якого про світ обмежуються садком і 2 місяцями від народження.

3.04.2021-1.05.2021
Світлина автора.


Рецензии