Простая заповедь

У нас есть простая заповедь от Бога: "...если вы простите людям согрешения их, простит и вам Отец ваш Небесный; если же вы не простите людям согрешений их, то и Отец ваш не простит вам согрешений ваших." (Матфей 6, 14-15). Другими словами, прежде чем предстать пред Господом после отделения души от тела (то есть смерти), мы должны забыть, что такое обижаться на кого-то или держать неприязнь, раздражение или осуждение. То есть мы обязаны простить даже яко бы врагов наших, причинивших нам вред. Почему? Потому что "мне отмщение, аз воздам", (Евреям 10, 30).
Не мы судьи этого мира, а Бог. Мы всего лишь твари, а не творцы. Мы здесь временно, как в гостинице, в приюте, в гостях, на птичьих правах, приживальцы. Нашего ничего здесь нет; даже наши тела и души принадлежат Богу. Так чего возмущаться, требовать своё, обижаться на кого-то. "Аз же глаголю вам не противитися злу: но аще тя кто ударит в десную твою ланиту, обрати ему и другую: и хотящему судитися с тобою и ризу твою взяти, отпусти ему и срачицу: и аще кто тя поймет по силе поприще едино, иди с ним два. Просящему у тебе дай, и хотящаго от тебе заяти не отврати. Слышасте, яко речено есть: возлюбиши искренняго твоего и возненавидиши врага твоего. Аз же глаголю вам: любите враги ваша, благословите кленущия вы, добро творите ненавидящим вас, и молитеся за творящих вам напасть и изгонящия вы, яко да будете сынове Отца вашего, иже есть на небесех: яко солнце свое сияет на злыя и благия и дождит на праведныя и на неправедныя. Аще бо любите любящих вас, кую мзду имате? не и мытари ли тожде творят? И аще целуете други ваша токмо, что лишше творите? не и язычницы ли такожде творят? Будите убо вы совершени, якоже Отец ваш небесный совершен есть." (Матфей 5, 39-48).


26. 05. 21.


Рецензии