Yikhnya krasa - svit Larysy Demyanishinoi

День. Одеська Національна Бібліотека.
Несподівані та чудові гості - відомий музеолог пан Островьский (м.Одеса) та мисткиня Лариса Дем'янишина, художниця з чудовою, неповторною творчою манерою, яка є авторкою низки зоряних робіт.

Здавалося б, типовий сюжет - мавки, лісові духи, чисте небо, золоте колосся, бурхливі фарби осені...

Але у світі Лариси Дем'янишиної багато повітря, легкості, жіночності, ніжності.
Колористика жвава, лінії гнучкі, образи неповторні своєю яскравістю та дитинністю.

"Вічна молодість" її робіт поєднана з технічною досконалістю, і в усьому цьому є нотки патріотизму, гармонії, надії.

Це не просто живописний релакс - це палітра настроїв від меланхолії до світлого святкового буяння, це згадка про наших язичницьких пращурів, про легенди не тільки України, але й Західної Європи.

Ці роботи актуальні зараз, адже інтерес до українського живопису в світі зростає, культурні коди живуть у кожному мікроні фарби, а чарівні істоти, здається, зазирають в очі реципієнта мистецтва, грайливо вміхаючись йому.

Її ім'я відоме багатьом поціновувачам краси, а її творча доля цікава та прекрасна.

Щоб дізнатися більше, завітайте на офіційні сайти ОННБ та НСХУ, і нехай щодня навколо вас розквітає краса та разом з вами дихає мудрість!


Рецензии