Мышь на сцене

                “Ших-ших-ших!” – по сцені пробігла миша. Зазвичай вона перебігала потрібну їй відстань швидко, тільки нашорошувала вуха, прислухаючись до підозрілих шурхотів. Було тихо, через вікно пробивалося світло нічного ліхтаря і освітлювало бік сцени, кулісу і складені у кутку декорації. Та щось сьогодні мишу непокоїло. Можливо це був запах, що долинав від частини сцени. Миша незадоволено покрутила носом: оце вже їм мало, що цілий день тут шум. Тільки і було спокою, що в короткий літній місяць затишшя, аж тут знову ці двоногі почали ходити і гупати. А тепер ще і засмерділи фарбою увесь світ навколо.
                Світ і справді виглядав великим, але це було тільки одне приміщення зали і сцени, хоча воно і здавалося величезним. Одного разу миша вискочила біля куліси і дівчата, що стояли там, закричали від несподіванки. Дівчата могли це зробити, адже була репетиція. “Миша, миша!” - закричали вони. “Де?” – з іншого боку сцени спантеличено гукали хлопці, що саме готувалися до аркану, і повернулися на їхній лемент. “Звідки тут миші?” – їм не повірили, та все ж гурт дівчат продовжував запевняти, що бачив мишу.
                Але тепер було тихо – тільки їй неймовірно смерділо фарбою. Миша огледіла сцену, але не ризикнула бігти по фарбованій частині і помчала шукати поживу. Сцена потрохи висихала. Вона виблискувала свіжою фарбою і готувалася до нового сезону. І до нових вистав.

26.08.2021-29.08.2021
Світлина із інтернету.
Івано-Франківський національний облмуздрамтеатр.


Рецензии