Украiiнa. Чому не Тарас Шевченко?

Чому не Тарас Шевченко? Не Леся Українка? Не Іван Франко? Не Володимир Івасюк?

Навіщо українському народу прославляти фашизм, раз і назавжди засуджений і страчений народами планети?

А ось, видавництво Верховної Ради України, 29 Серпня, 2021р., випустило книгу, присвячену військовому злочинцю — українцю Тарасу Боровцю, який у роки Великої Вітчизняної війни допомагав фашистам.

(Подивіться матеріал:
"США. Українська Діаспора". http://proza.ru/2021/08/28/1506 )

Отже, книга (!!!), присвячена військовому злочинцю-українцю Тарасу Боровцю, який у роки Великої Вітчизняної війни допомагав фашистам.

Про це на сторінці в Інтернеті написав у неділю, 29 серпня 2021р., голова Українського єврейського комітету Едуард Долинський.

Він уточнив, що роботу під назвою «Тарас Бульба-Боровець: ми не можемо ні на хвилину зупинити нашу боротьбу» закупило Міністерство культури країни для поширення в українських бібліотеках. При цьому відомостей про реальні події в книзі немає.

Долинський розповів, що Бульба-Боровець «почав свою боротьбу» з організації єврейського погрому в місті Сарни. Після проведеної операції він очолив українську міліцію Сарненського району, яка брала участь у систематичному знищенні євреїв у довколишніх районах. Підрозділ назвали»Поліська Січ".

"З вересня 1941 року бійці «Січі» займалися охороною гетто в Олевську. У листопаді 1941 року все єврейське населення Олевська — понад 500 чоловіків, жінок і дітей — були розстріляні німцями і бійцями «Поліської Січі», — зазначив голова Українського єврейського комітету.

Крім того, як вказав Долинський, за відомостями американського історика Джареда Макбрайда, «бульбівці» вишукували, вбивали і мучили євреїв Олевська в селі Варварівка. Сам Бульба-Боровець переїжджав нещасних жертв возом. В результаті були поранені десятки євреїв.

Раніше в цей день Управління Федеральної Служби безпеки (ФСБ Росії) по Орловській області розсекретило документи, в яких вказані імена карателів, які в роки Великої Вітчизняної війни керували масовими стратами мирних жителів. Йдеться про вихідців з України.

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін того ж дня доручив провести перевірку за фактом розсекречених даних щодо цих страт.

Разом з тим Долинський 18 серпня розповів, що жителі селища Літин Вінницької області України влаштували свято з нагоди 110-річчя нацистського злочинця Омеляна Грабця, який причетний до вбивства близько 30 тис.євреїв.

11 липня депутат Верховної Ради України від Партії «опозиційна платформа — за життя» Ілля Ківа звинуватив президента країни Володимира Зеленського в підтримці націоналістичних настроїв в країні.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков 5 липня заявив, що на Україні є прихильники нацизму і бандерівці. За словами представника Кремля, вони мають величезний вплив на суспільне і внутрішньополітичне життя країни.


Гей! ЛЮДИИИИИИИИИИИИИИИИ! Прокиньтеся!


Рецензии
31 января, 2023 г.
Госсекретарь в ведомстве главы правительства Венгрии Янош Надь напомнил мэру Днепра Борису Филатову о том, что на территории Украины устанавливаются памятники пособникам нацистов, которые в годы Второй мировой войны убивали поляков и евреев.

Марк Турков   01.02.2023 04:43     Заявить о нарушении