The Knight at the Crossroads

Витязь на распутье */

/русскоязычный текст идет вслед за английским/

In the chapter "In field of various brain trusts" I began to consider two groups of "brain trusts", which in Russian-language texts are both designated only by this term.

A person, motivated by some motives to be engaged in the specific activities that "trusts" perform, must decide which type of "trusts" his cognitive and affective competencies correspond to. In order for a researcher to find himself in "think tanks" or "brain tanks", it is necessary to take into account various requirements for the competence of researchers in these various functions. 

Such a phenomenon is noticeable, as when aiming to influence the development of events in specific states or other organizational states of communities - "brain trusts" attract competent specialists from these states (see position 4 at the figure up). This was noticeable at a time when the West, especially America, was working to undermine the Soviet Union. A whole galaxy of highly competent Soviet specialists was involved in Western "brain tanks".

----
The picture with the "knight" is taken from the Internet:
===   Витязь на распутье */

В главке «In field of various brain trusts» я начал рассматривать две группы «мозговых трестов», которые в русскоязычных текстах обе обозначаются только этим термином.

Человек, побуждаемый какими-то мотивами быть занятым в той специфической деятельности, которую выполняют «тресты», должен определиться – какому типу «трестов» соответствуют его когнитивные и аффективные компетентности.
Для того, чтобы исследователь нашел себя в «think tanks» или в «brain tanks», надо учитывать различные требования к компетентности исследователей в этих различных функционалах. 
----
*/ - Картинка с «витязем» взята из интернета:
Заметно такое явление, как при нацеленности влиять на развитие событий в конкретных государствах или иных организационных состояний сообществ – «мозговые тресты» привлекают компетентных специалистов из этих государств (позиция 4 на рисунке над текстом). Это было заметно в период, когда Запад, особенно – Америка, работали на подрыв Советского Союза. Целая плеяда высоко компетентных советских специалистов была вовлечена в западные «мозговые тресты».


Рецензии