Китоби Хиштхона. Хайдаров Абдурахмон

                Хайдаров Абдурахмон


                (16.05.1913 – 13.10.1975  )



                Намонад касе дар љањон пойдор,
                Њамон номи некў бувад ёдгор.
               
                Фирдавсї


        Њайдаров Абдурањмон 16 майи соли 1913 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт бадунёи њастї чашм кушодааст. Падараш – Муродов Њайдаралї. Модараш – Азизова Рисќиниссо.

    Пас аз соњиби маълумоти ибтидої гирифтан, дар Омўзишгоњи омўзгории шањри Конибодом тањсил намуда, соли 1932 онро бомуваффаќият хатм намудааст ва аввлин омўзгори маълумоти миёнаи омўзгорї доштаи дењааш гардидааст.
Солњои 1932 – 1936 дар вазифаи муаллими мактаби дењаи Бободархон, 1937-1942 дар мактаби њафтсолаи дењаи Пунѓаз, 1942-1944 дар мактаби њафтсолаи дењаи Бободархон ва солњои 1944-1946 дар вазифаи директори мактаби  №2 шањраки Шайдон фаъолият намудааст.

Солњои 1946-1947 дар шўъбаи маорифи ноњия ба њайси методист кор кардааст ва солњои 1947-1949 мансаби директории мактаби №4-и дењаи Пунѓазро ба ўњда доштааст.
Аз соли 1949 то соли 1950 вазифаи директории хонаи бачагони шањраки Шайдонро иљро намудааст.

     Солњои 1952-1953 дар вазифаи дирктор ва минбаъд  то ба нафаќа баромадан дар вазифаи муаллимии  мактаби њафтсолаи №13-и дењаи Хиштхона мењнат кардааст.

     Соли 1946 бо медали «Барои мењнати шарафнок дар солњои Љанги Бузурги Ватанї» ва минбаъд бо мукофотњои зиёди дигар, аз љумла рањматномаю ифтихорномањо ќадр гардонида шудааст.

    Аз њаёти якљоя бо Азизова Марям як нафар духтар доштанд. Духтарашон Раънобибї ба Дадоматов Њомидљон ба шавњар баромада соњиби фарзандон ва наберагони зиёд гардидааст.


Рецензии