Китоби Хиштхона. Таърихи мактаби раками 61

              Таърихи Муассисаи тахсилоти миёнаи умумии № 61,
              ба номи Рахматулло Тошматови дехаи Хиштхона


Муассисаи тахсилоти миёнаи умумии раками 61 дехаи Хиштхона бо карори №4 аз тарафи   Хукумати нохияи Ашт барои 320 нафар хонанда дар як баст  таъсис дода шудааст.
Муассиса дар маалаи Офтобруяи дехаи Хиштхонаи чамоати Пунѓаз чойгир аст. Муассиса лоихави буда, аз ду бинои яккабатаи таълимї ва ду бинои ёрирасон иборат аст. Масохати умумии таълимгох 1100 м2 буда аз он 550 м2 масохати таълими мебошад.

Мохи сентябри соли 1990 муассиса фаъолияти худро бо 230 нафар хонандагони синфхои 1-9 огоз намуд ва соли 1992 ба аввалин хатмкунандагони худ шаходатнома дар бораи хатми мактаби миёнаи умуми дод.

Мохи сентябри соли 1995   бо Карори Хукумати нохияи Ашт номи яке аз фарзандони шучоъи деьа Тошматов Рахматулло Мирзоматович ба муассиса гузошта шуд.



Омўзгорони аввалини муассиса 26 нафар:  Имомов Рузибой, Косимов Хомиджон, Усмонов Абдумалик, Ахмадалиев Абдунозир, Ахмадалиева Карима, Жуманов Азимбой, Ёрматов Мамадкул, Шодиев Нурмат, Шерматова Равзиниссо,Мадазимов Абдумажид Мирзоев Кутбиддин, Норматов Ёрмат, Курбонов Ашурали ,Шерматов Бурхониддин, Исмоилов Фарходчон, Ортиков Фарход, Дадожонов Абдусамад, Одинаев Шодибой, Нурматов Обиджон, Насриддинов Зайлобиддин, Насриддинова Жамила,Мирзоева Мумина, Ашуров Фидомат, Бойматова Зумрадмо, Майнусова Сайёра мебошанд. Соли тахсили 1991- 1992 омузгорон Олимжонова Раьима,Шерматова Фир=за, Тошматова Гулхумор,ва Шарифов Рузибой ба кор омада то ьол фаъолияти хешро давом дода истодаанд.

 Ом=згорон Бойматов Нурмуьаммад,  Ыодиров Муъминжон, Имомов Ьочибой ва Ахмедов Муыимчон,  ки сольои аввали ташкилёбии муассиса ба фаъолият пардохта буданд,  имр=з дар байни мо нестанд. Ёдашон ба хайр!

Сольои минбаъда боз ом=згорон Насриддинова Мамлакат, Мамаджонова Рисолатмо, Мирыосимова Лола, Имомова Ьамида, Исмоилов Мўъминжон, Исмоилов Баротжон, Алиматов Айюбжон, Жуманов Мўъмин, Шодиева Насиба, Ањмадалиев Абдуворис,Одилова Озода, Ашуров Аминжон, Одинаева Нориниссо, Шодиматов Нуъмон, Одирматова Муслима, Ниёзов Рахматжон, Неъматов Содикжон, Исоматов Мукимжон, Неъматов Маысуджон, Раьмонова Турсуной, Ыодирова Лола, Дадоматова Райьона, Нурматова Инобат, Жуманов Дилмурод, Норматов Шуьрат, Мадаминов Шамшод, ба чомеаи омузгорон пайваста, дар  солхои гуногун кору фаъолият намудаанд.
 
Директорони муассиса: Авввалин директори муассиса Ашўров Абдусамц мебошад, ки аз  соли 1990 то соли 1996 сарварї намудааст.
Жуманов Азимбой аз соли 1997 то соли 1999, Мирзоев Ыутбиддин аз январи соли 1999 то августи соли 2001, Тошматова Гулхумор аз сентябри соли 2001 то августи соли 2002, Норматов Соиббек аз сентябри соли 2002 то марти соли 2012 сарварии муассисаро ба ўњда доштанд. Мирахмедова Фир=за аз апрели соли 2012  то имр=з дар ин вазифа фаъолият дорад.

Дар пешрафти таълиму тарбия саьми жонишинони директор оиди таълим ва тарбия  низ хело калон буда аз ощози мактаб то ба имр=з иньо дар ин вазифа кору фаъолият намудаанд:

Жонишинхои директор оид ба таълим:
- Ыодиров Давронжон аз соли 1990 то соли 1994;
- Ёрматов Мамадыул аз соли 1995 то соли 1997;
- Олимжонова Раьима аз 1октябри соли 1997 то августи соли 1998;
- Одинаев Мухтор аз сентябри 1998 то декабри соли 1999;
- Ашуров Фидомат аз январи соли 1999 то октябри соли 1999;
- Одирматов Анваржон аз ноябри соли 1999 то январи соли 2002;
- Мадаминов Диловар аз январи соли 2002 то ноябри соли 2009;
- Мирахмедова Фир=за аз ноябри соли 2009 то марти соли 2012;
 - Шерматова Фирўза аз моњи апрели соли 212 то имрўз.

Жонишинони директор оиди тарбия :
 - Мирзоев Ыутбиддин аз соли 1991 то соли 1996 ва аз соли 1998 то августи 1999;
- Шарифов Рузибой аз соли 1997 то 1998;
- Одирматов Анваржон аз сентябри соли 1999 то январи соли 2000 ва аз январи соли 2002 то  соли 2003;
- Жуманов Азимбой аз январи  соли 2002 то августи соли 2001;
- Олимжонова Раьима аз сентябри соли 2001 то январи соли 2002;
- Олимов Пайрав аз  соли 2003 то имр=з

Роьбарони омодагии дифои ьарбц:
-Норматов Ёрмат аз марти соли 1992 то соли 1996;
-Жуманов Азимбой аз октябри соли 1996 то августи соли 1997 ва аз соли 2003 то октябри 2007;
-Имомов Ьожибой аз сентябри соли 1997 то январи соли 2002;
- Дадоматов Баьромжон аз ноябри 2007 то имр=з


Роьбарони созмони талабагии муассиса:
-Одинаев Одирмат аз соли 1991 то соли 1994;
-Одинаева Нориниссо аз соли 1995 то 1996;
-Одирматов Анваржон аз соли 1997 то 1999 ва солхои 2004 -2006;
-Исмоилов Фарьоджон аз январи соли 2000 то соли 2002;
-Дадоматов Баьромжон  соли 2003;
-Жуманова Гулрухсор аз сентябри соли 2007 то августи 2009;
-Нуриллоева Гулнора аз сентябри соли 2009 то имр=з



Соли таьсили 2015 -2016 дар муассиса 366 нафар хонанда ба таълиму тарбия фаро гирифта шуд, ки ба онхо 32 нафар омузгорон сабаќ меомўзанд.  Аз он љумла 20 нафар занхо ва аз рўйи  маълумот: оли 29- нафар, миёнаи касбї 3- нафар.

Аълочии маориф Шерматова Равзиниссо ва дорандагони Ифтихорномаи Вазорати  маорифи Љумњурии Тољикистон  Имомов Рўзибой, Усмонов Абдумалик, Ањмадалиева Карима, Жуманов Азимбой ва Тошмтова Гулхумор мебошанд.

Дар тўли фаъолияташ аз соли 1990 то соли 2015, 682- нафар мактаби миёнаи асосиро ва аз соли 1992 то соли 2015, 461 нафар хонандагон мактаби миёнаи умумиро хатм намудаанд.

Хатмкардагони  муассиса Одирматов Анваржон ,Олимов Пайрав, Мадаминов Диловар,Умаров Ьусенбой, Ыодиров Шероз, Жуманова Зарина, Ашурова Замира, Норматов Хуррам, Имомов Хушр=з, Жодиров Ифтихор, Ашурова Шабнам имрўз худ омўзгор хастанду дар катори устодон ба таълими тарбияи насли наврас машгуланд ва бархе аз онхо устоди касби хеш гардидаанд.

Аз хатмкрдагони муассиса боз Ыодиров Некруз, Норматова Матлуба, Норматова Раьима, Ёрматов Хисрав, Жуманова Гулрухсор, Ашурова Рухшона Ашўров Абдураззоы, Ыосимова Наргис низ дар муассисаи худ омузгорц  намуда, имр=з дар дигар мактабу корхонахо фаъолият доранд.

Дастпарварони дигари муассиса, ки тибыи квотаи Президентц тахсил намудаанд, инхо омўзгорони чавону умедбахш Мирзоева Ширин, Абдурањимов Сафар, Ашўров Шодмон, Имомов Љонибек ва Йўлдошева Мењрангез мебошанд.

Хатмкардагони муассиса ки имр=зьо дар вазифаьои  роьбарикунанда дар ноьия ва берун аз он фаъолият доранд инхо мебошанд:
Имомов Абдурауф-муовини сардухтури ноьия, Насриддинов Жамшед- мудири  бахши жавонон, варзиш ва сайёьии Ьукумати ноьияи Ашт, Норматов Шарифжон -корманди хифзи ьуыук, Олимов Шавкат - корманди агентии мубориза бар зидди маводи нашъадори назди Президенти ЖТ, Шодиев Фирдавс- устоди Донишкадаи савдо ва иктисоди ЖТ

Мактаб дар тўли фаъолияти хеш ба як ќатор муваффаыиятьо ноил гардидааст, ки ин  дар самти варзиш низ ба назар мерасад. Дар соли 2004 Ањмадалиев Искандар, Абдужабборов Ахмадалц, Мадаминов Шероз чемпионьои Жумхурц оид ба волейбол ва соьиби  медали тилло гардиданд.

Соли 2014 Довуди Фаррух номзад ба устоди варзиш дар намуди карате -до гардид. Соли 2015 хонандаи синфи 10 Маражабов Рамил дар озмуни «Техникони жавон» иштирок намуда, дар вилоят ба гирифтани жойи аввал мушарраф шуд.

  Ьамчунин иштирокчиён ва щолибони чандин мусобиыаьои ноьиявц, вилоятц ва љумхуриявц оид ба волейбол Дадобоев Азизулло, Юлдошев Муьаммад, Юлдошев Асрор, Юлдошев Абдусалом, Алиматов Алишер Абдужабборов Муссо, Юлдошев Шероз – донишж=и курси чоруми ДДЬБСТ факултаи ьуыуышиносц, Шарифов Жавьар –донишж=и курси дуюми Донишгоьи миллц факултаи ьуыуышиносц, Ахмадалиев Аб=алц - курсанти курси дуюми Донишкадаи ьарбии Тожикистон маьз шогирдони њамин муассиса  ьастанд.
 
Дастпарварони мактаб дар олимпиадаьои мактаббачагон даври ноьиявц, вилоятц ва љумхурц  низ дастболо гардидаанд. Соли 2013 Шодиев Кенжабой дар вилоят аз фанни забон ва адабиёти тожик жойи аввалро соьиб гашта, дар љумьурц ба гирифтани жойи сеюм ва медали биринжц мушарраф гардид ва имрузьо донишжўи курси сеюми факултаи ьуыуышиносии  Донишгоњи давлатии њуќуќ, бизнес ва сиёсати Тољикистон   мебошад.
Дар панж соли охир  145 нафар мактаби миёнаи умумиро хатм намуда, аз онхо 64 нафар ба Донишгоььои олц ва 13 нафар ба коллежу литсейьо дохил гардиданд.

 Барои  жавонони деьа ва хатмкунандагон чандин курсьои касбом=зц, аз ыабили ронандагц, барычц, кафшергарц ва табибёри  оилавц дар муассиса ташкил шуда, зиёда аз 200 нафар сохиби сертификат гардиданд.

Ьайати ьозираи кормандон ва ом=згорони муассиса иньо мебошанд:
Мирањмедова Фир=за, Шерматова Фир=за. Олимов Пайрав, Дадоматов Баьромжон, Нуриллоева Гулнора, Тошматова Гулхумор, Олимжонова Раьима, Мадаминов Диловар, Тошматова Тамила,Одирматова Меьрангез, Норматова Зебо,Умаров Ьусенбой,Мирзоева Ширин,Мирзоева Наргиса,Шералиев Голиб,Одирматов Анвар, Шерматова Равзиниссо, Ыодиров Ифтихор, Имомов Жонибек,Имомов Хушруз, Ашурова Замира, Одибоев Жавохир,Ашуров Фидомат,Шарифов Рузибой, Жуманова Зарина,Жамолидинова Манзура, Шодиева Муьаббат, Шодиматова Маысуда, Бойматова Зумрадмо, Майнусова Сайёра, Ыодирова Мехрубон, Алиматова Омина.

Мудири хочагии мактаб аз соли 1997 инчониб Тошбоева Зебо буда дар ободонии муассиса сахми назаррас дорад. Китобдор – Њусейнова Машкура дар ташкил намудани хониши беруназсинфии хонандагон ёрирасони омўзгорон аст. Кормандони техникии муассиса Усмонова Муьаббат, Тошбоев Шарифжон. Имомова Жамила, Одинаев Рузибой, Мамаджонова Ьамида, Одинаева Зебо, Имомова Дилафр=з низ дар ыатори ом=згорон заьмат мекашанд.

Баьри рушду нум=и муассиса саьми волидони хонандагон  ва соьибкорон хатмкардагони муассиса махсусан Мирзоев Рафторжон, Тошматов Иззатулло ва раиси кумитаи падару модарони муассиса Имомов Назиржон хело калон аст.

_______________________________________________


  Дар расм  коллективи МТМУ №61 – дехаи Хиштхона.

              Аз чап ба рост.

 Катори аввал: Тошматова Гулхумор, Алиматова Омина, Норматова Зебо, Олимљонова Рањима, Мирањмедова Фирўза (директор), Майнусова Сайёра, Бойматова Зумрадмо, Шодиева Муњаббат.

Ќатори дуюм: Дадоматова Шабнам, Тошматова Тамила, Љуманова Заррина, Нуриллоева Гулнора, Мирзоева Наргиса, Шерматова Фирўза (љонишини директор оиди таълим), Ќодирова Мењрубон, Љамолидинова Манзура, Шерматова Равзиниссо.
 
Ќатори сеюм: Љуманов Азимбой, Одирматов Анвар, Шералиев Ѓолиб, Ашўров Фидомат, Имомов Хўшруз, Мадаминов Диловар, Ашўрова Замира.
Ќатори чорўм:  Имомов Љонибек, Одибоев Љавохир, Умаров Њусенбой, Шарифов Рўзибой, Ќодиров Ифтихор,


 


Рецензии