Молитва Озерянской иконе Пресвятой Богородицы 1

О Преблагословенная Влады­чице наша Богородице! К Тебе, обретшей благодать пред Богом, во еже родити миру Спаса душ наших, с Ним же у Креста Его молитвою за мир сраспинавшаяся, и Материю Света Им пронареченная, припадающе, молимся. Призри, Всемилостивая, на нас, Предвечным Советом Пресвятыя Троицы, к благодатному насле­дию жизни вечныя созданных, жалом же греховным уязвленных и смерти телесней и душевней поверженных сущих, и якоже святую икону Твою Озерянскую пречудне срастивши, всем вер­ным источник чудес от нея ис­точила еси, сице же и нас, на Твою, Богомати, икону, благого­вейно взирающих, душевне и телесне исцели, и немощное ес­тество наше, сечением грехов­ным разсекаемое, паки с Богом соедини, и чадами Его Божественныя любве, силою и действи­ем Святаго Духа, нас соделай. Сердца же наша, Всемилостивая, благодатию Христовою раствори, и волю нашу ко исполнению заповедей Божиих спешну со­твори, ноги же наши на путь мирен — Истину Христову направи. И сице, о Всеблагая, все естество наше любовию к Богу воспламени. Владычице Пресвятая, якоже в тяжком нашествии иноплеменник в пределы наша святою иконою Твоею Озерянскою Православныя люди укрепляла еси, тако и ны­не знамением Лика сего Пресвятаго паству Харьковскую и всех верных чад страны нашея в еди­номыслии веры утверди, и от тлетворных расколов и ересей злочестивых и иных бед сохрани, Отечеству же нашему незыблемаго мира от Бога испроси, и от всех враг, мыслящих нам злая, нас избави. Верных же Твоих, пред свя­тою иконою Твоею припадаю­щих и в скорбех Тебе молящих­ся, прошения исполни, и вся, яже ко спасению потребная, всем нам даруй. Убогия же слезы и воздыхания наша благоприятны пред Богом сотвори и прощение грехов наших испроси. И тако, Преблагословенная Ма­ти, воздвигни нас на благодарст­венное Ти славословие, и в подвизе покаяния нас укрепляющи, неосужденных причастников Пречистаго Тела и Честныя Крове Господа нашего Иисуса Христа по кончине жития нашего быти нас милостивно сподоби. В час же исхода нашего молитву Ма­тернюю о нас пред Богом со­твори, и бедныя души наша чрез мытарства лютыя, начала и влас­ти тмы, невозбранно в Царствие Небесное, идеже мир и радость безконечная, приведи, — во еже в Церкви Небесней, Тобою, Чест­нейшею Херувим и Славнейшею без сравнения Серафим, укра­шенной, непрестанно славословити и воспевати смерти Побе­дителя — Агнца Божия, вземшаго грехи мира. Ему же, о Благодатная, Тебе ради, осанна и благодарение, слава, честь и по­клонение, со Безначальным Его Отцем и со Пресвятым, Благим и Животворящим Духом — Уте­шителем Святым, ныне и при­сно, и во веки веков. Аминь!


Рецензии