Китоби Хиштхона. Мирахмадова Фируза Алибоевна

                Мирахмадова Фирўза Алибоевна


                Агар болу паре дорї, ба меърољи маориф пар,

                Ки тасхири паёми дониш аз моњ то ба моњї кун.

               
                Васлї   
               


Мирањмадова Фирўза Алибоевна 21 сентябри соли 1971 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунщаз др оилаи хизматчї чашм ба олами њастї кушодааст.
Соли 1978 ба синфи якуми мактаби раќами 13-и дења рафта, соли 1988 ин боргоњи таълимро хатм намудааст. Соли 1992 аввал курси омўзгорї ва соли 2005 факултаи филологияи тољики   Донишгоњи давлатии Хуљанд ба номи Академик Бобољон Ѓафуровро  хатм намудааст. Фаъолияти омўзгории Фирўза аз МТМУ раќами 10 шањри Хуљанд ибтидо гирифтааст. Аз моњи ноябри соли 2004 ба муассисаи тањсилоти миёнаи умумии раќами 61, ба номи Рањматулло Тошматов ба кор омада, то њол дар ин муассиса фаъолият менамояд.
Аз ноябри  соли 2009 то марти соли 2012 љонишини директор оиди таълим ва аз апрели соли 2012 то имрўз сарварии муассисаи раќами 61-и дењаи Хиштхонаро ба ўњда дорад. Ў ќобилияти баланди ташкилотчигї  дорад ва робари сахтгиру серталабу  дилогоњ мебошад.
Солњои 2010-2015 вакили маљлиси вакилони љамоати дењоти Пунѓаз буд ва  њамеша бањри пешравии кор талош менамуд.
Соњиби  оилаи тинљу ободе буд, вале соли 2004 марги берањм падари фарзандонаш Шаробиддин Мирањмадовро, ки дар вазифаи сармуфаттиши ШВКД дар ноњияи Мастчоњ кор мекард, аз  ў ва фарзандонаш људо намуд.
 Писари калониаш Шараф курсанти курси чоруми  Академияи ВКД ЉТ, Шероз донишљўи соли аввали Донишгоњи кўњї – металлургии Тољикистон дар шањри Бўстон (пештара Чкаловск) мебошад ва фарзандон шукронаи модари мењрубон мекунанд, ки тавонистааст ба онњо роњи дурусти зиндагиро нишон дињад.


Рецензии