Югорно

 «Югорно» аудиокнига лектын

       «Югорно» аудиокниган презентацийжым эртарыме амал дене С.Г. Чавайн л;меш национальный библиотекыште Карелий Республикысе национальный библиотеке дене телек;вар гоч вашлиймаш эртен.
       Тиде аудиокнигам Карелий Республикыште «Марийцы Карелии» мер ушемым вуйлатыше Михаил Асессоров луктын. Тудо шкеже мемнан республикысе Килемар районышто шочын, но изиж годымак ача-аваже Карелийыш илаш кусненыт, изи Михаилат туштак кушкын, шинчымашым налын, пенсийыш лекмеш пашам ыштен. ;мырж; мучко ;рдыж кундемыште илен гынат, чонжо дене марий ш;лышанак кодын, санденак Анатолий Спиридоновын возымо «Югорно. Песнь о вещем пути» эпосшо дене палыме лиймекыже моло калык коклаштат тудым шаркалаш, поснак самырык тукымым палдараш кумыла;ын. Тыге тудо марий калык мифологиян эпос аудиокнигам лукташ да интернет вотышто шаркалаш шонен пыштен. Шкеак возышо студийым, Угарман кундем гыч дикторым муын, тудын дене аудиовозымаш нерген кутырен келшен. Вараже «Марий книга издательстве» савыктыш п;ртын директоржо Юрий Соловьев ден Марий Эл Республикысе т;выра, печать да калык-влакын пашашт шотышто министрын алмаштышыже Галина Ширяева ты пашаш ушненыт. Нуно т;; шотышто автор дене ойпидышым ышташ полшеныт.
        Тиде аудиокнига ала-могай коммерческий сынан огыл. Ынде «Югорно» марий эпосым т;нян кеч-могай лукыштыжо интернет вотышто кажне е; колыштын кетреш. Аудиокнига 26 трек гыч шога да чумыржо вич шагат чоло кужытан.
Телек;вар гоч вашлиймаште Марий Эл могырым «Марий книга издательстве» савыктыш п;ртын, Марий Эл Республикысе т;выра, печать да калык-влакын пашашт шотышто министерствын, С.Г. Чавайн л;меш национальный библиотекын да Марий кугыжаныш университетын шанчые;ышт да тунемшышт лийыныт. «Югорно» аудиокниган телек;вар-презентацийже годым Карелий Республикысе «Марийцы Карелии» мер ушемын ;дыр-рвезыже-влак да тусо «Шулдыр» фольклор ансамбль чапле марла концертым ончыктеныт.


Рецензии