The Balvenie

Because it was Thanksgiving, I want to write a short story about my childhood friend Albert, whom only I remember with hair. Now he’s like Kotovsky, also about a person I can’t mention here, (get well soon urgently), and about my Angel.

I’m sitting in my room, and the stove is heating. It’s warm and cozy.

Tomorrow is a day off. But without my Angel. (I always look forward to seeing her again).

Thank you, dear, that I have you!

Since this unfortunate coronavirus started, it’s only the second week since I got my Saturdays and Sundays as a weekend back.

Today is Friday, and I work until eleven in the evening. Somewhere at ten in the evening, knowing that I would spend the evening alone, and all the shops would be closed, I wanted something “strong” to drink.
So I call Albert and say:

- Brother, today (as it is not customary to say), I am alone in the evening, but I want to drink something.

He says:

- No problem

He turns on the camera and shows what he has. I chose whiskey, “The Balvenie.”
I tell him I will buy the same bottle and return it, and he says:

- Don’t worry, get high, bro!

Since he was going to bed early, he said he would put the bottle in the mailbox by the door.

At the end of the working day, my Angel called. (She always accompanies me on the face time, to home and to bed when we are not together).
Thank you, and I love you, dear!

While I was driving, I chatted with her, stopped by an Albert's home, took a bottle. I told her what happened. I thought we would laugh, but since she is very proud, she said without laughing:

– You couldn't get something to drink at my place.

I came home since I rarely here, my refrigerator is almost empty.
I found frozen turkey burgers, under the strict guidance of an Angel, fried them in a frying pan (I never knew that it was possible to fry without oil).
With my Angel on the face time, I ate dinner (at midnight!). I feel that whiskey does not hit my head. Guess it is not cheap. I looked on the internet and it was 90 dollars a bottle.

Thank you, brother!

And then I remembered another situation with Albert.

I went to lunch with my girlfriend. At the end of lunch, it turned out that their credit card machine did not work, only cash. So I called Albert and said that I needed money. He asked:

– Where are you? Don’t worry, I’ll be there in five minutes (by a miracle he was near to where I was).

It looks beautiful. My girlfriend didn’t even understand what was going on. I told her I’d be right there. I go out into the street. A friend drives past me without stopping, puts a pack of money in to my hand, and moves out.

Thank you, dear!

What is the meaning of this story? Well, the main one you certainly saw is to say thank you!

But the hidden meaning, I suggest you experience for yourself, even right now.

Find, remember, and call, say THANK YOU to anyone. The main thing is to feel this euphoria from the realization that life is concise and difficult, but you found something warm, dear, and thanked God and everyone involved in it!

May there be forces in your life that work miracles!

Thank God for the food and for another day!

Amen!
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

The Balvenie.

Учитывая факт, что был день благодарения, хочу написать небольшой рассказ, про моего друга детства Альберта, которого только я помню с волосами, сейчас он как Котовский, про человека которого не могу упомянуть (срочно выздоравливай) и про моего Ангела.

Сижу в своей комнате, топится печка, тепло и уютно, завтра выходной. Но без моего Ангела, по каким то причинам… (всегда с нетерпением жду, когда мы увидимся снова).

Благодарю родная, что ты у меня есть!

С того дня как началась эта несчастная корона вирус, только вторую неделю как я получил свои субботу и воскресение как выходные, назад.

Сегодня пятница, работал до одиннадцати вечера. Где то в десять вечера, зная что вечер проведу один, а магазины все будут закрыты, захотелось что-то крепкого выпить. Звоню Альберту и говорю:

- Брат, сегодня, (как то не привычно уже говорить), я один вечером, но хочется выпить, есть что нибудь?

Он говорит:

- Конечно есть.

Включает камеру и показывает что у него есть. Выбрал виски, “The Balvenie.” Говорю ему, что куплю такую же бутылку и верну, он говорит:

- Не переживай, кайфуй братка!

Так как он шел рано спать, он сказал что положит бутылку в почтовый ящик у двери.
По окончании рабочего дня, позвонила мой Ангел. (Она всегда провожает меня домой и до постели, когда мы не вместе).

Благодарю и люблю тебя родная!

Пока ехал болтал с ней, заехал к товарищу, взял бутылку, ну естественно рассказал ей что происходит, думал посмеемся но так как она у меня очень гордая, то без смеха сказала:

- Что не мог заехать ко мне и взять что-то выпить?!

Приехал домой, так как я редко здесь бываю, у меня холодильник практически пустой.
Нашел замороженные котлеты из индюшки, под чутким руководством Ангела, пожарил их на сковородке (никогда не знал что можно жарить без масла)…

Так же в паре с Ангелочком начал кушать ужин (в 12 ночи!). Чувствую что виски не бьет в голову, догадываюсь что не дешевые, думаю, дай посмотрю на интернете, оказалось $90 долларов бутылка.
Благодарю братка!

И тут вспомнил еще один случай с Альбертом.

Я пошел с подругой пообедать в ресторан, в Манхэттене. По окончании обеда, выяснилось что у них не работает кредит кард машинка, только наличными (которых у меня практически не было). Звоню Альберту и говорю, так мол и так нужны деньги он отвечает:
- Скажи где ты, не переживай, через пять минут буду (чудом он был не далеко от того места где был я).

Выглядело красиво, подруга даже не поняла что происходит, я сказал ей, что сейчас подойду. Выхожу на улицу, проезжает мимо меня друг, не останавливаясь, кладет пачку денег в руку и едет дальше…

Благодарю родной!

В чем смысл этого рассказа, ну основной вы конечно увидели, это сказать спасибо!
А вот скрытый смысл, я предлагаю вам испытать на себе, хоть прямо сейчас.
Найдите, вспомните, позвоните, скажите СПАСИБО, не важно за что и не важно кому, главное почувствуйте эту эйфорию от осознания факта, что жизнь очень коротка и не легка, но вы при этом нашли что то теплое, родное и поблагодарили за это Бога и всех кто к этому причастен!

Пусть в вашей жизни присутствуют силы, что творят чудеса!

Спасибо Богу за еду и новый день!

Аминь!


Рецензии