Китоби Хиштхона. Алиматов Хакимбой

                Алиматов  Хакимбой



                Равандагони хаќиќат ба ним чав нахаранд
                Ќабои атласи он кас, ки аз хунар орист.
               
                Хофиз




Алиматов Њакимбой 10 январи соли 1940 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт таваллуд ёфтааст.
Соли 1954 мактаби њафтсолаи дењаи Хиштхонаро бо гирифтани рањматнома хатм намуда, худи њамон сол ба  Омўзишгоњи педагогии шањри Конибодом дохил шудааст.
Соли 1958 пас аз хатми омўзишгоњ ба њайси муаллими синфњои ибтидоии мактаби њаштсолаи ба номи Д.Азизови дењаи Мулломир фаъолияти мењнатиашро оѓоз намудааст.
Аз моњи ноябри соли 1959 то моњи июли соли 1962 дар сафњои Артиши Шўравї хизмат намуда, ба гирифтани унвони њарбии сержанти калон ноил гаштааст.
Соли хониши 1962-1963 дар мактаби њаштсолаи ба номи Камоли Хуљандии дењаи Хиштхона муаллим шуда кор кардааст.
Сипас  соли 1963 ба шўъбаи рўзонаи факултаи забон ва адабиёти руси Институти давлатии педагогии шањри Ленинобод ба номи С.М. Киров (њозира ДДХ –и ба номи Б.Ѓафуров)   дохил шуда, он љо то моњи июли соли 1964 тањсил намудааст.
Солњои 1964-1966 дар вазифаи муаллими тарбяи љисмонї ва мудофиаи шањрвандии мактаби миёнаи №7 ба номи Садриддин Айнии дењаи Бободархон кор кардааст.
Соли 1966 ба факултаи њуќуќшиносии Университети давлатии Тољикистон (њоло Донишгоњи миллии Тољикистон) дохил шуда, онро соли 1971 бо гирифтани дипломи аъло хатм намудааст.
Аз соли 1971 то соли 1973 дар вазифаи мушовири калони Раёсати адлияи вилояти Ленинобод оид ба назорати судњо кор карда, моњи июни соли 1973 ба вазифањои судя ва раиси суди шањри Уро-Теппа (њоло ноњияњои Истаравшан ва Шањристон) интихоб гардида, он љо ду навбат, яъне то соли 1982 фаъолият намудааст.
Соли 1982 боз ба вазифаимушовири калони Раёсати адлияивилояти Ленинобод оид ба назорати судњо таъин гардида, дар ин љо то соли 1985 фаъолият намудааст.
Аз соли 1985 то ба истеъфо баромадан, яъне то соли 2000 дар вазифаи раиси суди арбитражии вилоят, ки минбаъд ба суди иќтисодии вилояти Ленинобод (њоло вилояти Суѓд) табдил дода шуда буд, пурмањсул мењнат намудааст.
Пас аз ба истеъфо баромадан,  солњои 2000-2001  хамчун омўзгори калони факултаи њуќуќшиносии Донишгоњи давлатии Хуљанд ва аз соли 2001 то имрўз – омўзгори Донишкадаи иќтисод ва савдои ДДТТ дар шањри Хуљанд фаъолият дорад.
Туфайли тарбияи хуби падару модари мењрубонаш, интизоми намунавї доштану бо дили соф ва виљдони беѓаш мењнат намуданаш сазовори њурмату эњтироми зиёд байни мардум, шогирдон, коллективњои мењнатии љойњои кораш ва байни хешовандону ёру дўстон гаштааст.
 Љидду љањд ва мењнати софдилонаи ў бо чандин ифтихорномањои Арбитражи давлатии Иттињоди Шўравї, Суди Олии ЉТ, Арбитражи давлатии ЉТ, Вазорати маорифи ЉТ ва ѓайра, ки аз байни онњо Ифтихорномаи Президенти Љумњурии Тољикистонро (соли 1999) махсус бояд ќайд намуд, ќадр гардидааст. Бо медали љашнии «70-солагии маќомоти судњои ЉТ» ва медали «Собиќадори мењнат» («Ветеран труда») (соли 1980) мукофотонида шудааст.
 Аз соли 2010 «Аълочии Маорифи Љумњурии Тољикистон» мебошад.
Соли 1970 бо Алиматова (Њотамќулова) Лола хонадор шудааст. Се писару ду духтар ва 13 набераю 1 нафар абера дорад.
Фарзандон њама соњиби маълумоти олї буда, Бахтиёру Бањодурљон касби падарро, яъне њуќуќшиносиро ихтиёр намудаанду Малоњат – омўзгор, Ихтиёр- кормади фаъолияти бонкї ва Рафоат – пизишк шуда кор мекунанд.


Рецензии