Китоби Хиштхона. Эшбоев Лоик Урунбойевич

                ЭШБОЕВ ЛОИЌ УРУНБОЙЕВИЧ



                Мард бояд, ки ба лутфи сухану њусни хитоб
                Табъи арбоби ситамро зи ситам бозорад.
               
                Чоми

Эшбоев Лоиќ Урунбойевич 22 марти соли 1983 дар дењаи Хиштхонаи совети ќишлоќи Понѓози ноњияи Ашт, дар оилаи чўпон - дењќон таваллуд ёфтааст. Падараш- Эшбоев Урунбой. Модараш – Эшбоева (Ањмадљонова) Њамзиямоњ.

Соли 1989 ба мактаби миёнаи №13 ба номи Камоли Хуљандї рафта, соли 1990 пас аз бунёди мактаби миёнаи №61 ба номи Рањматулло Тошматови дењаи Хиштхона адр мактаби номбурда идомаи тањсил намудааст.

       Соли 2000 ба Донишгоњи давлатии њуќуќ бизнес ва сиёсати Тољикистон дохил шуда, онро соли 2005  бо ихтисоси “Њуќуќшинос” хатм намудаат. Њамчунон  аз соли 2002 то соли 2004 дар кафедраи таълими њарбии ДДЊБСТ тањсил намудааст.

Фаъолияти мењнатиашро аз соли 2005 дар кооперативи истењсолии “Гулистон”-и ноњияи Ашт шурўъ намуда,  то соли 2007 дар хољагии мазкур фаъолият кардааст.

Соли 2007 ба тариќи озмун мансаби мутахассиси Раёсати адлияи вилояти Суѓдро ишѓол намуда, то 12.06.2008 соли дар мансаби мазкур фаъолият намуд.   Аз 13-06 то 27-10 соли 2008 дар вазифаи нозири идораи нотариалии давлатии ноњия,  аз 28.10.2008 сол то 30.11.2009 сол дар мансаби  сармутахассиси Шуъбаи Раёсати хизмати давлатии назди Президенти Љумњурии Тољикистон дар вилояти Суѓд фаъолият намудааст.

Солњои 2009  ва  2010 дар магистиратураи Донишкадаи идоракунии давлатии назди Президенти Љумњурии Тољикистон аз рўи ихтисоси «Идоракунии давлатї» тањсил намуда, онро бо гирифтани дипломи аъло хатм намудааст.

Аз 01.01.2011 сол  то имрўз дар мансаби сармутахассиси шуъбаи Агентии хизмати давлатии  назди  Президенти Љумњурии Тољикистон  дар  вилояти Суѓд адои вазифа дорад. Дорандаи рутбаи Мушовири хизмати давлатии дараљаи 3 мебошад.

Оиладор, соњиби 5 фарзанд Шањром, Мўсо, Исо, Саидањмад ва Зайнаб, њамсараш – Эшбоева (Мадаминова) Фариза Муъминовна хонашин мебошад.


Рецензии