Китоби Хиштхона. Мирзоев Рахимчон

                Мирзоев Рахимчон

                Таносон шавад хар кї ранч оварад,

                Зи ранчи танаш бори ганч оварад.
               
                Фирдавсї 










Мирзоев Рањимљон 15 марти соли 1946 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт таваллуд шудааст. Падараш – Холматов Мирзо. Модараш – Холматова Нишонбибї.

Соли 1960 мактаби њаштсолаи №13 ба номи Камоли Хуљандии дењаи Хиштхона ва соли 1962 мактаби миёнаи №7 ба номи Садриддин Айнии дењаи Бободархонро хатм намудааст ва худи њамон сол ба техникуми кооперативии шањри Ленинобод дохил шудааст.

Техникуми номбурдаро соли 1964 бо ихтисоси муњосиб ба итмом расонидааст.
 
Соли 1975 факултаи иќтисодиёти Донишгоњи давлатии Тољикистонро ѓоибона хатм намудааст.
               
Солњои 1965-1968 дар сафњои Артиши Шўравї хизмат кардааст.      

Мирзоев Р. Соли 1968 фаъолияти мењнатиашро ба њайси тафтишотчии Љамъияти матлуботи ноњияи Ашт оѓоз намуда, соли 1970 соњиби вазифаи тафтишотчии калони идораи мазкур гардидааст ва соли 1971 ба мансаби сармуњосибї гузаронида шудааст.

Соли 1988 ў Раиси Љамъияти матлуботи ноњияи Ашт интихоб карда шуд, ки ин натиљаи мењнати софдилона ва бенуќсони чандинсолааш мебошад.

Мирзоев Рањимљон ду навбат вакили маљлиси вакилони халќи ноњияи Ашт интихоб гардидааст.


Рецензии