Олач ден Рыжак

       Йомак
       Чодыра вынемыште   пий ден пырыс иленыт.  Иктыже олача пунан, л;мжат Олоч. Весыже йошкаргырак  пунан – пырыс, л;мж;  Рыжак. Ке;ежым чодыраште  илаш куштылго: кочкышлан коля, шы;а-копша;ге, т;рл; эмшудо. Телым  шуко жап шужаш верештын. Шыже велеш ялыш  шокшо верым кычалаш  тарваненыт.
  «Гав-гав» оптен, пий ончылно  кудалеш,пырысат  «Мяу-мяу» почешыже  кудалаш т;ча. Кужу корным эртымек , изи ялыш толын пурат.
  Ик п;рт дек мият, иктат омсам ок поч.  Весе дек мият, кудывечыште  изи ;дырым модын коштмым ужыт. Рыжак, йоча дек миен, йолжым ниялткалаш т;;алеш.
– Тыйже кушеч толынат ? – ;дыр пырыс деч йодеш. Рыжак «Мяу-мяу» манын, угыч йолжым ниялткала. Тиде жапыштак олача пунан янлык ;дыр дек мия. «Гав-гав» манын, шинчашкыже онча. Кенета кугу агытан, шулдыржым  лупшалын,  ;дыр почеш «Ку-ка-ре-ку» мурен, почешыже вашка. Тиде жапыште Олач агытан ;мбак т;ршта. Коктын кредалаш т;;алыт. Пий оптен-оптен, почешыже куржталеш. Агытан , могыржым кадыртен, пийым ч;;гаш вашка. Олач, чот сырымыж дене тудын йолжым пурлеш. «Ку-ка-ре» й;кым луктын,  чыве в;таш йомеш.
  ;дыр чот куанымыж дене  пийлан пелештен: «Олач, тачысе кече гыч мыйым оролет.  Тылат изи п;ртым ыштена. Олоч  й;кшым луктын: «Гав-гав-гав».
  Рыжак угыч изи йочан йолжым ниялткала. «А тый , Рыжак,  мый денем ик койкышто малаш к;нет?»  –  йодын пырыс  деч. «Мяу-мяу-мяу!» – к;нымыжым ончыктен.
    Тылеч вара пий ден пырыс  айдеме коклаште илат.


Рецензии
а по русски можно написать, хоть одно произведение.

Светлана Поповцева   09.08.2022 18:43     Заявить о нарушении
Светлана,написана сказка про дружбу кота и собаки

Ираида Букетова-Алвий   06.11.2022 07:19   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.