Китоби Хиштхона. Хайдаров Ахмадали

 




                ХАЙДАРОВ  АХМАДАЛИ

                (1907 – 06.02.1987)

                Бувад маънї арўси нозперо,
                Ба чашми ахли ботин чилвафармо.

                Хозиќ


        Њайдаров Ањмадалї соли 1907 дар дењаи Хиштхонаи ноњияи Ашт дар оилаи дењќон ба дунё омада, дар мактаби кўњнаи њамонваќта савод баровардааст.

Фаъолияти мењнатиаш аз соли 1925  сар шудааст. 

Соли 1935 дар курси кўтоњмуддати тайёр намудани мутахассисони истењсоли мањсулоти чорводории љумњурии Ќазоќистон тањсил намудааст.

Аз соли  1936 то 1969 дар идораи мањсулоттайёр-кунии ноњия њамчун молшинос кор кардааст.

Њайдаров   Ањмадалї бо медалњои «Ветерани мењнат», «Мењнати шоён», «30-солагии ѓалаба», «40-солагии ѓалаба» сазовор гаштааст.

Њайдаров А. њамчун шахси  бомаърифат фарзандонашро низ соњибкасб намуда, аз худ мероси некў боќї мондааст.   Абдулњамид- ронанда,   Абдулазиз- омўзгор,   Абдуѓафур- молшинос,  Марњамат омўзгор,  Тиллобибию   Мамлакат-кишоварз ва  Абдуѓанї ошпаз  шуда кор кардаанд ва мекунанд.

Њайдаров А. ба наберагонаш таъкид мекард, ки хонанду соњиби касбу кор гарданд, аз ин рў њамаи наберагонаш соњиби маълумоти олї ва касбу кори гуногунанд.

Њамагон ин шахси бузургро, ки  дар ободонии ноњия  ва дењаамон сањми босазое дорад.чун инсони ватанпарвар, мењнатќарин, инсондўст ва љасуру далер ба ёд  меоранд.

Њайдаров Ањмадалї дар филми «Сулњ дар хонадони шумо» («Мир вашему дому»), ки онро студияитољикфилм дар дењаи Хиштхона ба навор гирифтааст  наќши ќурбоширо бозидааст.

Риштаи њаёти Њайдаров Ањмадалї 6 феврали соли 1987 дар синни 80-солагї  канда шуд.


Рецензии