Китоби Хиштхона. Холматов Мирзо

                Холматов Мирзо

                (1903-07.05.1989)

                Њар ки хандонад ятими хастаро,
                Боз орад љаннати сарбастаро.

                Аттор



Холматов Мирзо (Мирзо Оќсаќол)  соли 1903 дар де;аи Хиштхона таваллуд шудааст.
Дар мактаби к;;наи ;амонва;та саводи ибтидої баровардааст.
Сол;ои 1925 ва 1932 дар ша;ри Конибодом курси махсуси пропагандистонро тамом менамояд.

Соли 1934 котиби Совети ;ишло;и Пун;аз аз соли 1935  то соли 1947 раиси Совети ;ишло;и Пун;аз буд. Соли 1937 котиби аввали комитети но;иявии Аштии ЛКСМ То;икистон буд. Сол;ои 1938-1940 раиси колхози “Гулистон” шуда кор кард. Сол;ои 1940 боз раиси коми;рпоияи Ш;рои ;ишло;и Пун;аз, соли 1951-1954 раиси хо;агии ;ангал , аз соли 1957 то соли 1968 мудири ферма, раиси комиссияи тафтишотии колхози ба номи Энгелс шуда, кор кард.

    Бо ордену чандин медалњо ва ифтихорномаю мукофотњои дигар ќадрдонї гардидааст.

Дар ободонии де;аи Хиштхона  њиссаи Мирзо Оќсаќол калон аст.

        Њамроњи шарики њаётиаш – Холматова Нишонбибї (1917-20.11.2005);афт нафар фарзандонро тарбия намудааст. Бояд ќайд намуд, ки дар тарбия намудан ва чун инсонњои комил ба воя расонидану барои ба хал;у Ватан бошарафона кор кардан тайёр намудани фарзандонашон сањми холаи Нишонбибї бењад  калон аст. Ин инсони бузург ва модари мењрубон  ба  тамоми сахтињои њаёт мардонавор тоб оварда, ба њамаи фарзандон бо як чашм нигоњ карда, тамоми умри худро ба он бахшидааст, ки ин фарзандон мењри модариро пурра њис намуда, оянда худ сарварони оилањои хушбахт гарданд.

      Аз байни фарзандонашон  чор нафарашон со;иби маълумоти олианд. Њамаашон – Кумушой, Ќучќорбой, Шаробиддин, Муњаммадљон, Њусниддин, Ќутбиддин ва Фарњодљон дар соњањои гуногуни хољагии халќ пурсамар мењнат намуда, соњиби фарзанду набераю аберањо гардидаанд.

Холматов Мирзо 7 майи соли 1989  вафот намудааст.


Рецензии