Китоби Хиштхона. Мирзоёров Обиддин Эркинбоевич

               

                Мирзоёров Обиддин Эркинбоевич


                Чавонмарду хушхулќу бахшанда бош,
                Чу хаќ бар ту пошад, ту бар халќ пош!

               
                Саъди


   Мирзоёров Обиддин Эркинбоевич 18.03.1958 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓаз, дар оилаи коргар ба дунё омадааст.

 Обиддин оиладор ва соњиби 7 нафар фарзанд буда, маълумоташ олї аст.

   Ў соли 1965 ба даргоњи мактаби №13 ќадам гузошта, онро соли 1975 хатм намуд.

 Соли 1976 ба ДДХ ба номи С.М.Киров бахши география ва биология дохил шуда, онро соли 1981 бомуваффаќият хатм намудааст.

 Дорандаи мукофоти «Зарбдори Мењнати Сотсиалистии Комсомоли Тољикистон» дар давоми солњои 1976-1981 мебошад.

   Баъди хатми Донишгоњ фаъолияти омўзгориашро аз ноњияи Комунистии вилояти Ќурѓонтеппа оѓоз намудааст.

 Аз соли 1984 то соли 1987 дар мактаб-интернати ноњияи Ашт дар вазифањои омўзгор ва директор фаъолият намудааст.

   Аз соли 1987 то соли 2000-ум дар мактабњои Шевченко, Камоли Хуљандї ва Садриддин Айнии ноњия фаъолияташро давом додааст.

   Обиддин њамчун соњибкори фаъол байни солњои 2000-2009-ум фаъолият намудааст ва дар мавзеи «Боѓдорї» боѓе сабзонидааст.

    Аз соли 2009-ум инљониб њамчун раиси Федератсияи варзиши аспии ноњияи Ашт адои вазифа менамояд. Шахси мењанпараст буда, барои ободии диёраш доимо сањмгузор мебошад.

   Давоми фаъолияти мењнатиаш бо ифтихорномањои маъмурият сарфароз гаштааст.


Рецензии