Китоби Хиштхона. Мирзоёров Илхомчон Эркинбоевич

                Мирзоёров Илњомљон Эркинбоевич


                Ќимати мард на ба симу зар аст,
                Ќимати мард ба илму њунар аст.

               
                Носири Хисрав


Мирзоёров Илњомљон Эркинбоевич 1.02.1956 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓаз чашм ба олам кушодааст.   Соли 1973  мактаби миёнаи № 13, ба номи Камоли Хуљандии зодгоњашро  хатм намудааст.

Соли 1974 ў ба хизмати Ватан даъват шуда, онро дар Венгрия сарбаландона анљом медињад. Ў баъди хизмат тањсилро дар Совхоз-техникуми ба номи В.И.Ленини ноњияи Мастчоњ давом додаст.

   Пас аз хатми техникуми номбурда фаъолияти кориашро дар Комбинати кўњии шањраки Адрасмон оѓоз намудааст.

   Аз соли 1982 то соли 1987 коргари совхози «Съезди 25-уми КПСС» ва аз соли 1987 то 2005 коргари корхонаи шабакаи барќи ноњия буд.

   Ин марди мењнатдўст фаъолияташро чун нозири хољагии љангали ба номи Н. Њувайдуллоев дар байни солњои 2005-2010 давом додааст.

Сипас аз соли 2010 то соли 2013  ба њайси љонишини раиси хољагии љангал  кор кардааст.

   Аз соли 2013 то соли 2015 директори корхонаи ШБП-и ноњияи Ашт кор кардааст.

   Аз соли 2015 инљониб чун љонишини раиси хољагии љангали ба номи Н.Њувайдуллоеви ноњияи Ашт фаъолият менамояд.

   Тўли фаъолияти кориаш, ки беш аз 40 сол мебошад, бо ифтихорномањои ноњиявї ва вилоятї, рањматномањои маъмурияти корхонањо сарфароз гардидааст.


Рецензии