Китоби Хищтхона. Ахмадчон Ниёзов

         
    Ниёзов Ањмадљон Мањмудљонович 

         3-октябри соли 1971 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт таваллуд ёфтааст.

Соли 1989 мактаби №13 ба номи Камоли Хуљандии дењаи Хиштхонаро хатм кардааст.

Худи њамон сол ба факултети бадеї-графикии Донишкдаи (Институти) давлатии педагогии шањри Ленинобод (њоло ДДХ-и ба номи Академик Б.Ѓафуров) дохил шуда, онро соли 1994 бо ихтисоси муаллими наќшакашї ва таълими мењнат хатм намудааст.

      Солњои 1997-2000 ба њайси омўзгори Политехникуми осиёимиёнагии шахри Чкалов фаъолият бурдааст.

Солњои 2000-2006 сардори шўъбаи таълимї-методии коллељи кўњї-металлургии ш.Чкалов,

 солњои 2006-2009 сардори шўъбаи таълимї-методии  ДКМТ буд. 

Аз соли 2009 то соли 2012 вазифаи декани факултети корњои кўњии ДКМТ-ро ба ўњда дошт.

 Солњои 2012-2013 дотсент ва мудири кафедраи сохтмон ва графикаи муњандисї буд.

Солњои 2013-2014 бошад ба њайси  муовини ректор оид ба корњои тарбия фаъолият бурдааст.

 Солњои 2014-2015 вазифаи мудири кафедраи сохтмон ва графикаи муњандисии ДКМТ-ро иљро намудааст.

 Аз моњи октябри соли 2015 то њол чун декани факултети корњои кўњии ДКМТ фаъолият мебарад.

Дар байни раёсати донишкада, устодону  кормандон ва донишљўён обрўи хоса дорад.

 Барои фаъолияти пурмањсул ва хизматњои шоиста соли 2010 ў ба унвони «Аълочии маорифи Љумњурии Тољикистон» мушарраф гаштааст.

     Соли 2006 рисолаи номзадии худро дар мавзўи «Ташаккулёбии муассисањои таълимии миёнаи касбї дар давраи истиќлолияти Љумњурии Точикистон» (1995-2005)  бомуваффаќият њимоя карда, соњиби унвони  илмии номзади илмњои педагогї гаштааст.

      Муаллифи зиёда аз 20 маќолањои илмї ва як ќатор дастурњои таълимї-методї мебошад.

Оиладор буда, соњиби се фарзанд: Эњром, Шањром, Комрон аст.

 Ниёзов Эњром донишљўи Донишгоњи давлатии нафту гази шањри Тюмени Федератсияи Русия буда, аз рўи ихтисоси «Коркард ва истифодабарии конњои нафту газ» тањсили илм мекунад.

Ниёзов Шањром донишљўи ДКМТ ихтисоси «корњои маркшейдерї» мебошад.

Ниёзов Комрон дар мактаби тањсилоти миёнаи умумии №14-и ш.Ќайроќќум тањсил менамояд.

Њамсараш Ниёзова Парвина Рањимљоновна ба тарбияи фарзандон машѓул мебошад.   


Рецензии