Китоби Хиштхона. Зарифчон Тошматов

                Зариф;он Тошматов 
               

                Гарат ганљ бояд, ба тан ранљ бар,
                Ки дар ранљи тан ёбї аз ранљ бар.
               
                Асадии Тўсї


       Тошматов Зариф;он Алибоевич 20-декабри соли 1979 дар         де;аи Хиштхонаи ноњияи Ашт таваллуд шудааст.

 ; соли 1986 ба мактаби миёнаи № 13  ба  номи Камоли Хуљандии де;аро  бо ба;ои аъло ба итмом расонидааст.

Худи ;амон сол ба Донишго;и Озоди Исмоили Сомонии ша;ри Душанбе дохил шуд. Соли 2000 ба Донишго;и ;у;у;, бизнес ва сиёсати То;икистон гузаронида шуда, соли 2003 ин донишго;ро бо ихтисоси ;у;у;шинос хатм кардааст.

Баъд аз хатми донишго; фаъолияти кории худро  сол;ои 2007-2010  ;амчун котиби ;амоати де;оти Шодобаи но;ияи Ашт о;оз намудааст.
 
Айни ;ол (аз соли 2010   ин;ониб) ба ;айси омўзгор дар кафедраи фан;ои гуманитар;-и;тимоии  Донишкадаи ку;;—металургии То;икистон фаъолият дорад.

Тошматов З.А. дар давраи фаъолияташ дар Донишкадаи ку;;-металлург; якчанд ма;ола;ои илм;-оммавиро ба монанди «То;икистон дар ро;и навини давлатдор;», «Конститутсия ва исло;оти сиёс; дар То;икистон» , «Устувории оила пешравии ;омеа», «Бунёди пойдевори  амният ва исти;лол», «;авонон ояндасози миллату давлатанд» , «Ва;дати милл;- ;астии миллат», «Артиши милл; ва исти;лолият», «Ифротгарої хатаре ба ;омеаи ;а;он;»  ба чоп расонидааст. ; инчунин муаллифи яканд дастурамал; ёрирасон аз фан;ои сиёсатшинос; ва ;у;у;и со;ав; барои дониш;уёни мактаби олии ихтисоси техник; дошта мебошад. Баробари ин ў инчунин дар якчанд конфронс;ои ;ум;урияв;, вилоят;, ша;р; ва умумидонишкадав; бо маъруза;о баромад намудааст.

Аз рўи мавзўи «Муносибат;ои дипломатии То;икистон ва Руссия дар гузашта»  тад;и;оти илм; бурда, ;амчун унвон;ўи кафедраи таърихи хал;и то;ики ДД;БСТ ма;суб меёбад.

Оиладор со;иби се фарзанд.  ;амсараш Тошматова Дурдона Тухтабоевна, дар комбинати ширбарории «Ширдарё» дар вазифаи лаборант фаъолият менамояд.

Фарзандонаш   ;адиса Фара;ноз ва Фаромўз дар мактаби та;силоти умумии №3  ша;ри Чкалов бо ба;ои хубу аъло та;сил менамоянд .


Рецензии