Майские заботы

А Травень продовжує хазяйнувати...

У нашого чарівника ще багато всіляких подарунків та сюрпризів.
Він знає, як порадувати нас в цей нелегкий час.
Відкривши свою скриньку, оздоблену перлами і мереживом, Маестро дістав фарби, пензлики, мольберт, одягнув берет ( він же Художник) і пішов "на етюди" ( так  здається, він чув, говорять майстри пензля).
Щоб створити настрій, Маестро взяв блакитну фарбу,  додав трохи бірюзи, трохи глибокої синьої і сміливим мазками розфарбував небо. Визирнуло заспане Сонце і усміхнулось, побачивши цю неймовірну красу. Від сонячної посмішки кольори неба заграли фантастичними відтінками. Травень м'якенькою хмаринкою натер Сонце до блиску  і залишився дуже задоволений.
Далі наш фантазер, усміхнувшись, дістав зі скриньки чудовий оксамит зеленого кольору, на якому в його майстерні   вишили чудові білі квіти і ось уже цілі  полуничні галявини радують бджілок-трудівниць своїм чудовим ароматом.
Та не тільки бджілки радіють полуничному раю: легкокрилі стрекози та яскраві метелики весело кружляють над білим мереживом.
Травень вирішив перепочити і з задоволенням присів під старою ялиною з чашкою гарячого шоколаду.
Трохи відпочивши, наш дизайнер знову відчинив свою диво-скриньку і дістав відрізи ніжного атласного шовку неймовірних кольорів і відтінків:фіолетовий,  жовтий, пурпуровий, блакитно-синій і ось перші елегантні іриси отримали шикарні сукні.
Жовтенькі сукенки кульбабок Маестро змінив на пухнасті білосніжні льолі і задоволений бешкетник-Вітерець весело бавився, роздуваючи легенькі платтячка.
Наступив вечір...Травень присів під вербою, замріяний і задоволений. Розпочинався концерт за участі хору імені Жабинського і пташиного оркестру з солістом Соловейком.
Люди, змучені війною, зупинялися і з задоволенням вслухалися в цю чарівну мелодію Весни і Миру...


Рецензии