Украина. Европейська Демократия

Україна. Європейська Демократія.
***
24 листопада 2022.
Двоє жителів Берліна російського походження були побиті групою українських націоналістів за російськомовну мову і «підтримку Росії», повідомляє Junge Welt з посиланням на жінку, яка розповіла про подію.
У поліції підтвердили, що ведеться розслідування нападу. Підозрювані поки не знайдені.

"Злочин на ґрунті ненависті стався вночі в четвер в районі Фрідріхсхайн", - йдеться в повідомленні видання.

Як уточнюється, «двоє антифашистів " чекали таксі біля ресторану, коли до них під'їхала група з п'яти осіб з прапором України.

"Після того як уродженець Росії сказав щось на своїй рідній мові, українські націоналісти раптово напали»,-сказала співрозмовниця.

За її словами, співробітники поліції повідомили їй, що подібні «напади на лівих або російськомовних жителів» з боку українських націоналістів вже траплялися кілька разів у попередні тижні.

У вересні у Франції колишній український військовий напав на двох українок, помилково прийнявши їх за росіян. Постраждалі, в свою чергу, теж прийняли чоловіка за російського, після чого звернулися в поліцію.

У квітні громадянка Росії історик і археолог Оксана Маряхіна розповіла, що звернулася в поліцію після побиття українцями в Греції.

Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова назвала це злочином на ґрунті геноциду.
***

***
Колишній український військовий напав на двох співвітчизниць в місті Рокбрюн-Кап-Мартен, який знаходиться поруч з Ніццою. Про це повідомляє РИА» Новости " з посиланням на заяву прокурора Ніцци Ксав'є Бонома.

"12 вересня 2022 року дві жінки українського походження подали скаргу до комісаріату поліції з приводу насильства, вчиненого проти них напередодні в місті Рокбрюн-Кап-Марті», — сказав прокурор.

Обвинувачений, за його словами, визнав, що вчинив насильство, але «применшив його». Як писала місцева газета Nice-Matin, на допиті він пояснив напад тим, що прийняв цих двох жінок за росіян.

У той же час і самі постраждалі, як зазначало видання, прийняли кривдника за росіянина. За їхньою версією, мотивом нападу послужило те, що вони слухали пісню українською мовою, де звучали антиросійські гасла.

Чоловік повинен постати перед судом, йому загрожує до трьох років в'язниці і штраф у розмірі 45 тисяч євро, розповів прокурор.

У серпні в метро Парижа чоловік накинувся на двох жінок за те, що ті говорили російською. Як розповіла одна з них, нападник «мало не врізав їй по обличчю», проте вчасно втрутилася поліція.
***

Одесит отримав умовний термін за футболку з написом "СССР"

КИЇВ. 5 жовтня. 2021 р. УНН. 1 рік умовного терміну присудив Приморський районний суд Одеси уродженцю міста за “публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму”. Інформація про це опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає УНН.

Деталі

Як стало відомо чоловік (його ім’я в реєстрі не вказується) був зупинений поліцією вранці 2 травня нинішнього року на вулиці Колонтаївська в Одесі.

У судовому рішенні йдеться, що обвинувачений “діючи умисно, з метою публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, одягнув на себе футболку червоного кольору із зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму у вигляді напису „СССР“ і зображенням герба „СССР“, який має поєднання серпа і молота, а також п’ятикутної зірки”.

Чоловікові інкримінували ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає до 5 років позбавлення волі.

У рішенні суду зазначається, що обвинувачений “в скоєному щиро розкаявся, зазначивши, що в даний час він зробив для себе позитивні висновки і вирішив припинити злочинну діяльність”. З огляду на факт “щирого каяття” чоловік отримав один рік умовно.


Рецензии
И на русском языке и на украинской мове - суть одна!

Нет и не было демократии в Украине.

С уважением,

Владимир Войновский   27.11.2022 09:45     Заявить о нарушении
Колишній сенатор від американського штату Вірджинія Річард Блек прокоментував кадри з розстрілом українськими бойовиками російських полонених.
Недавній розстріл солдатами Збройних сил України (ЗСУ) російських полонених став вже не першим подібним проявом жорстокості з боку представників підконтрольних Києву формувань.
Блек нагадав, що на початку спецоперації глава «мобільного госпіталю» Геннадій Друзенко наказав своїм лікарям каструвати поранених російських полонених.
"Було ще одне недвозначне відео, де показували табір військовополонених, який перебував під контролем українців. Туди звозили російських військових з поля бою, полонених, а потім просто підходили до них і прострілювали ноги», — додав Блек.

Марк Турков   27.11.2022 01:01   Заявить о нарушении
Марк, здравствуйте!
Неужели правда стала доходить да Запада кто есть кто... А скольких защитников Донбасса с 2014 года убили в пыточных СБУ, Азова, Правого сектора и т.д.

Благодарю за Ваш ответ. Значит и Вам не безразлична правда...

Владимир Войновский   27.11.2022 09:45   Заявить о нарушении