Китоби Хиштхона. Дадоматов Рахимбой

   


                Дадоматов Рахимбой


                Он ки некиш кори харрўзист,
                Байни мардум ба некноми зист.

               
                Шохин   

   
 
         Дадоматов Рањимбой 1 июли соли 1950 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт таваллуд шудааст. Па Падараш – иштирокчии Љанги Бузурги Ватанї  Одилов Дадомат. Модараш - Одилова (Мирањмедова) Робиямоњ. 

          Соли 1964 пас аз хатми мактаби њаштсолаи №13-и зодгоњаш ба Омўзишгоњи тиббии шањри Ленинобод дохил шуда, онро соли 1968 ба итмом расонидааст ва да стансияи эпидемиологї-санитарии ноњияи Ашт то соли 1969 ба њайси ёрдамчии эпидемиолог кор кардааст.

    Солњои 1969-1971 дар сафњои Артиши Шўравї хизмат намудааст.

     Соли 1971 ба Донишгоњи давлатии тиббии Тољикистон ба номи Абуалї ибни Сино дохил шуда, онро соли 1977 бомуваффаќият хатм намудааст.

        Пас аз як сол (1977-1978) дар беморхонаи клиникавии №2 шањри Ленинобод ба њайси духтур кор кардан, соли 1978 ба вазифаи мудири шўъбахои беморхонаи минтаќавии љамоати Ќамишќурѓон (њоло Мењробод) таъин шуда, он љо то соли 1989 кор кардааст.

       Солњои 1989 – 1996 дар вазифаи сардухтури беморхонаи минтаќавии љамоати Пунѓаз фаъолият намудааст.

       Аз соли 1997 то имрўз духтури оилавии маркази саломатии љамоати Пунѓаз дар дењаи Хиштхона мебошад.
 
       Тахассуси касбиаш – духтури оилавии дараљаи олї.

         Дар давоми фаъолияти софдилонаи мењнатиаш борњо бо ифтихорномаю рањматномањо ва дигар мукофотњои пулию молї сарфароз гардонида шудааст. Дар њамаи љойњои кор кардааш туфайли дониши аълои касбї ва муносибати хушу инсондўстонааш ба корафтодагон њам байни њамкорон ва њам байни мардум сазовори њурмату эњтироми самимї гардидааст.

Оиладор. Аз њаёти якљоя бо њамсараш Дадоматова (Тошбоева) Умриниссо панљ нафар фарзанд доранд: Каримљон, Ситора, Фаррух, Саидљон ва


Рецензии