Китоби Хиштхона. Мадаминов Камол Машарифович

               




                Мадаминов Камол Машарифович

               


                Хунар, к-ў масал хаст дар тору пуд,
               
                Хунармандро сар наёрад ба фурўд.

               
                Хисрави Дехлави 

               
               
Мадаминов Камол Машарифович 8 маи соли 1951 дар дењаи Хиштхонаи љамоати дењоти Пунѓаз дар оилаи колхозчї таваллуд шудааст.

 Падараш - иштирокчии Љанги Бузурги Ватанї Мадаминов Машарифљон. Модараш – Мадаминова (Шералиева) Бањриниссо.

       Соли1965 мактаби њаштсолаи №-13 ба номи Камоли Хуљандии деьаи Хиштхона ва соли 1967 мактаби миёнаи №-7 дењаи Бободархонро хатм намудааст.

     Солњои 1967-1972 дар омўзишгоњи тиббии ба номи академик Павлови шањри Ленинобод (њозира шањри Хуљанд) тањсил намудааст.

    Солњои 1972-74 дар сафњои Артиши  Шўравї дар ќисми тиббї хизмат кардааст.

  Аз соли 1972 то имрўз дар пункти тиббии дењаи Хиштхона кор мекунад.

     Дар давоми кор бо ифтихорномањо ва мукофотњои пулї ва молї ќадр гардидааст.

 Соли 1967 бо  Файзуллоева  Љањонбибї (15.05.1952 – 15.06.2014) хонадор шуда, аз њаёти якљоя 6 фарзанд ва 9 набера доранд.   Фарзанди калониашон – Мунира (11.10.1967 – 04.12.2009). Фарзандонашон – Умриддин, Фазлиддин ва Сирољиддин  ба касбу кори гуногун машѓуланд. Илмиддину Парвиз бошанд, касби падарашонро ихтиёр  намудаанд.
 
   Парвиз пас аз хатми мактаби миёна соли  2007  колечи тиббии ша;ри Ху;андро  хатм намудаст. Сипас  як сол дар курси тайёрии  Донишгохи давлатии тиббии Точикистон  тахсил намуда, соли 2008 ба ин донишгоч дохил шудааст ва онро соли 2014 ба итмом расонидааст.
   
Аз соли 2011   дар МДМТЧТ ба шуъбаи эхёгари кудакони №11 ба хайси бародари тиб ба кор шуру намудааст ва соли 2013 ба хохиши худ ба кори дигар ба беморхонаи шахсии ба номи Абуали ибни Сино ба хайси духтури навбатдор гузаштааст.

Солхои  2014-2015 бахши интернатураро аз руи ихтисоси асабшиноси кудакон дар Муассисаи давлати маркази милли тиббии чумхурии Точикистон хатм намудааст.

Оиладор.

         Мењнати софдилонаю фидокоронаи Мадаминов Камол Машарифовичро ба назар гирифта, ўро якчанд маротиба бо мукофотњои пулию молї ва ифтихорномањои љамоати дењоти Пунѓазу  беморхонањои  ноњияи Ашт ва дењаи Пунѓаз сарфароз гардонидаанд.

 


Рецензии