Китоби Хиштхона. Одилов Дадомат

                Одилов Дадомат
 
                (1907 - 03.08.2011)
               
                Ростонро баду бало нарасад,
                Марди каљрав ба њељ љо нарасад.
               
                Камолиддин Биної         



Одилов Дадомат   соли 1907 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓаз дар оилаи дењќони камбаѓал ба дунё омадааст.

Аз љумлаи он 36 нафар љавонписарон буд, ки соли 1927 дар мактаби навташкили ибтидоии дењаи Хиштхона тањсил намудааст.

 Аз соли 1930 то соли 1937 мудири маѓозаи раќами 6 дар дењаи Хиштхона буд.

Аз соли 1938 то соли 1943 мудири фермаи чорвои майда шуда кор кардааст.
 
Соли 1943 ба  фронт сафарбар мешавад. Дар љангњои назди шањри Ворошилов ва дигар шањру дењоти Љумњурии Украина иштирок кардааст.

Соли 1944 дар Украина аз дасту пояш ярадор мегардад ва дар госпитали шањри Чебоксар  табобат мегирад.

 Баъди табобат ба зодгоњаш баргашта, ба кори  пештарааш–мудири ферма машѓул мешавад.

Бо чандин ордену медалњо ва мукофотњои дигар ќадрдонї гардидааст.

Аз соли 1950 то соли 1953 бригадир, аз соли 1953 то соли 1970 мудири маѓоза ва аз соли 1970 то соли 1976 бригадир шуда кор кардааст.

Аз њаёти якљоя бо Одилова (Мирањмедова) Робиямоњ  нўњ нафар фарзанд доштанд: Њомидљон, Солиямоњ, Њакимљон, Рањимљон, Камолљон, Рустамљон, Тухтаниссо,   ва Нурилло.

           Соли 1967  баъд ба нафаќа баромадааст.

           3 августи соли 2011 дар синни 104 – солагї вафот кардааст.


Рецензии