Китоби хиштхона. Шерматов Чамолиддин

               


                Шерматов Љамолиддин

                (15.03.1917 – 21.01.2005)

                Соњибњунаре, ки ботамиз аст,
                Дар дидаи мардумон азиз аст.

                Њилолї 
    
     Шерматов Љамолиддин 15 марти соли 1917 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт таваллуд шудааст.

     Падараш- Одинаев Шермат дар дења шахси фаъол ташкилотчї ва намоёне буд.   Модараш - Сафарова Очабибї.    Аз кўдакї тарбияи Шерматов Љ. ба модари дигар -  Раљабмо вогузор гардидида буд. Аз давраи наврасиаш бо њамроњии падар дар корњои сањрої иштирок варзидааст.   

     Моњи октябри соли 1939 ба хизмати њарбї сафарбар гардидааст.

     Ў иштирокчии ду љанг – љанг бо истилогарони Финляндия ва Љанги Бузурги Ватанї ба зидди фашистони немис мебошад.

Моњи майи соли 1943 дар муњорибаи љароњат бардошта, барои муолиља ба аќабгоњ фиристода шудааст. Пас аз муолиља дар госпитали њарбии шањри Сочи барои хизмати ояндаи њарбї ношоям дониста шуда, ба истеъфо бароварда шудааст.

     Пас аз баргаштан ба зодгоњаш дар соњахои гуногун ба сифати чўпон, фурўшандаи маѓоза, муњосиб, хаткашон ва ѓайра фаъолият намуда, соњиби обрўю эътибори баланд дар байни мардуми љамоату ноњия гардида буд.

     Дар давоми хизмати њарбї ва минбаъд бо чандин ордену медалњо ва мукофотњои дигар сазовор дониста шудааст.

     Соњиби њафт нафар фарзанд ва набераю аберањои зиёд гашта буд.

    21 январи соли 2005 дунёи фониро падруд гуфт.
    


Рецензии