Китоби Хиштхона. Авазматов Низомиддин Шарофиддинов

                Авазматов Низомиддин Шарофиддинович


                Дар ду олам   нест моро бо касе гарду ѓубор,
                Хар ки моро ранча дорад, рохаташ бисёр бод.
               
                Мир Сайид Алии Хамадони



Авазматов Низомиддин Шарофиддинович 10-02-1969 дар дехаи Хиштхона љамоати Пунѓази ноњияи  Ашт  дар оилаи чупон таваллуд шудааст.

Соли 1986 мактаби миёнаи №!3. ба номи Камоли Хуљандии дењаашро хатм намудааст.

   17-майи соли 1987  ба сафи Армияи Советї даъват гаштааст. 

    Дар давоми хизмат дар мухорибахои шахри Чорикор ва шахри Гулбахор   иштирок кардааст. Баъди адои хизмат ба шшањри Тошканди   Љумњурии Узбакистон баргашта, дар он чо як мох хизмат менамояд. Сипас  дар шањри Изясловси Љумњурии Украина ду моњи дигар хизмати њарбиро давом дода, баъди адои он ба зодгоњаш баргаштааст.

     Солњои 1989  - 1990 дар  Омўзишгоњи касбї – техникии №31  шањри .Хучанд  тахсил карда, омузишгохро бо ихтисоси дуредгар бомуваффакият ба итмом расонидааст.

     Соли 1991-1992 дар Точикматлуботи ноњияи Ашт  кор кардааст.

     Ў аз 20-05-1999 то мохи декабри 1999 дар љамоати Пунѓаз   хамчун нозири харбї    фаъолият намудааст.

       Бо назардошти хизматњои шоистааш Авазматов Н.  Ш. бо медалњои  «20-солагии баровардани Армияи Советї  аз Афгонистон», «Иштирокчии амалиётњои љангї», «70-солагии Армияи Советї», «Ба љанговари ватандўст аз халќи миннатдори афѓон», «25-солагии баровардани ќушунњои Шўравї аз Афѓонистон» ва «Ба сарбози башардўст», «Ба иштирокчии низоъњои мањдуд»  инчунин чандин ифтихорномаю мукофотњои дигар ќадр гардонида шудааст.

       Оиладор, сохиби 2-писар,1-духтар   ва 1-набера мебошад.


Рецензии