Китоби Хиштхона. Иброхимов Гиёсиддин Камолиддинови

                Иброхимов  Ѓиёсиддин  Камолиддинович
               
                Агар хохи аз хар ду сар обрўй,
               
                Хама рости кун, хама рост гўй.
               
                Фирдавси


 
     Иброњимов  Ѓиёсиддин Камолиддинович  3 июли соли 1969   дар дехаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази    нохияи Ашт дар оилаи чупон таваллуд шудааст.
 
     Ў аз соли 1976  дар   мактаби №13-и ба номи К.Хучанди тањсил намуда,   баъди 5 сол  дар мактаби миёнаи №37-и шањраки Гулшан   тахсили худро давом дода баъди хатми мактаб соли  1987 ба хизмати харбї даъват шудааст.

      Пас аз  тањсил  дар курси таълимии  шашмоњаи тайёр намудани мутахассисони «радио-разведка» дар шањри Тамбов  барои идомаи хизмати њарбї ва иљрои ќарзи башардўстона ба ба шахри Кобули Љумњурии демократии Афѓонистон фиристода мешавад. Сипас ба ноњияи Мирбачакат гузаронида шудааст.

      Дар  давоми  хизмат  11 январи соли 1989 мачрух шуда, дар
госпитали харбии шахри Тошканд   табобат грифта, баъд аз 1-мохи табобат ба  зодгоњаш баргаштааст.
 
     Бо назардошти хизматњои шоистааш Иброхимов Ѓ.К. бо медалњои  «20-солагии баровардани Армияи Советї  аз Афгонистон», «Иштирокчии амалиётњои љангї», «70-солагии Армияи Советї», «Ба љанговари ватандўст аз халќи миннатдори афѓон», «25-солагии баровардани ќушунњои Шўравї аз Афѓонистон» ва «Ба сарбози башардўст», «Ба иштирокчии низоъњои мањдуд»  инчунин чандин ифтихорномаю мукофотњои дигар ќадр гардонида шудааст.

       Соли 1989 оиладор шуда сохиби чор фарзанд -  2 писар  ва 2 духтар шуд. Чор набера дорад. Писари хурдиаш  айни њол дар хизмати Модар-Ватан мебошад.


Рецензии