Китоби Хиштхона. Мирзоев Фуркатчон Ахмадчонович

                Мирзоев Фурќатљон Ањмадљонович
               

                Туро бо њунар гавњар асту хирад,
                Равонат њаме аз ту ромиш барад.
               
                Фирдавсї



Мирзоев Фурќатљон Ањмадљонович  6  марти соли 1968 дар дехаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази нохияи Ашт  таваллуд  шудааст.

        Соли 1985 мактаби миёнаи  №13 и ба номи Камоли Хуљандиро бо бахои хубу аъло ба итмом расонид. Худи њамон сол ба бахши ронандагии  ДОСАФФ-и   ша њри Конибодом дохил гашта,онро бо грифтани ихтисоси ронандаи касбї ба итмом расонидааст.

      Соли 1986 ба сафи Артиши Шуравї даъват шуда, дар ш.Батумии вилояти Аджарияи  Гурљистон хизматро оѓоз кардааст.

      Баъди се мохи дарси њарбї омухтан, ўро ба вилояти Ќандањори Љумхурии демократии Афгонистон фиристоданд.

     Мирзоев Фуркатљон Ахмадчонович дар Афѓонистон    хамчун ронандаи касбї адои хизмат намудааст ва дар муњорибахои зиёд иштирок кардааст.

     Мирзоев Фурќатчон Ахмадчонович барои хизматхои шоистааш  дар назди Ватан бо «Вимпели ронандаи бехтарин» бо якчанд медалхо, ифтихорномаю мукофотњои дигар сазовор гаштааст.


       Соли 1988 аз хизмати Ватан-Модарро бо сари баланду рўи сурх  ба зодгохи худ баргашта, њамчун ронанда то соли 1995 кор кардааст.

      Њоло њар сол њамроњи рафиќонаш ба Федератсияи Русия ба корхои мавсимї меравад.

        Оиладор, сохиби 2-писар,1-духтар ва 3-набера  мебошад.


Рецензии