Китоби Хиштхона. Исоматов Зохирчон Мухиддинович

                Исоматов Зохирчон Мухиддинович




                Ќимати мард на ба симу зар аст,
                Ќимати мард ба илму хунар аст
               
                Носири Хисрав.




          Исоматов Зоњирљон Муњиддинович 11 майи соли 1974 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт таваллуд шудааст. 

 Падараш – Исоматов Муњиддин яке аз шањрвандони обрўманди дењаи Хиштхона буда, то ба нафаќа баромадан дар соњаи кишоварзї фидокорона мењнат намудааст.

 Модараш – Исоматова Умриниссо чун њамсари вафодори шавњараш ва модари мењрубону мушфиќи фарзандонашон барои њамаи ононро дар рўњияи ватандўстиву мењнатќаринї тарбия намудан ба падарашон њамеша њамфикру мададгор аст.

            Соли 1991 мактаби миёнаи №13, баноми Камоли Хуљандии дењаашро хатм намудааст. Соли 1992 Омўзишгоњи касбї-техникии №74-и шањраки Гулшани ноњияи Аштро бо гирифтани ихтисоси ронанда хатм намудааст.

          Моњи маи соли 1993 ба хизмати њарбї даъват шудааст.

        Дар њайати ќисмњои харбии №08004 ва №08012 то соли 1995 хизмат намуда, дар муњорибањо барои барќарор намудану њифзи сохти конститутсионї дар Љумњурии Тољикистон дар навоњии митаќаи Рашт иштирок кардааст.

       Оиладор. Зављааш – Исоматова (Ањмадљонова) Насиба Мањмудљоновна. Панљ нафар фарзанд доранд: Адиба, Зарифа, Суман, Шукрия ва Собир.


Рецензии