Китоби Хиштхона. Арипов Исмоилчон Одермадович

               

                Арипов Исмоилчон Одермадович
               


                Ба сабр ар барояд туро номи нек,
                Дихад номи некат саранчоми нек.
               
                Чоми    
   
 
Арипов Исмоилљон Одермадович 7-уми августи соли 1984 дар      дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт   ба дунё омадааст.
 
 Соли 2001 мактаби миёнаи №13 ба номи Камоли Хуљандии дењаи Хиштхонаро   хатм намуда,   ба Колељи Олии њарбии Вазорати мудофиаи Љумьурии Тољикистон   дохил шудааст. Моњи июли соли 2005 колељро бомуваффаќият бо гирифтани рутбаи аввалини афсарї - «лейтенант» хатм намудааст. Њамон сол бо фармони Вазири мудофиаи Љумњурии Тољикистон ба вазифаи командири взводи ќисми њарбии 01140 таъин шуда, то моњи апрели соли 2007 дар ин вазифа фаъолият намудааст.

 Аз моњи апрели соли 2007 то моњи августи соли 2008 дар вазифаи ёрдамчии сардори ситоди ќисми њарбии 01140 фаъолияти хизматиро давом дода, аз 20-уми августи соли 2008 бо фармони Вазири мудофиаи Љумњурии Тољикистон     ба вазифаи сардори ситоди ќисми њарбии 01140 таъин шудааст ва то моњи июни соли 2013 дар њамин вазифа фаъолият намудааст. Моњи июни соли 2013   ба вазифаи командири ќисми њарбии 02011 «Д» таъин карда шуд.

Моњи августи соли 2013 ба Академияи Умумиќушунии Ќуввањои Мусаллањи Федератсияи Россия шањри Москва дохил шуда моњи июни соли 2015 онро бомуваффаќият хатм намудааст. Њангоми тањсил ба гирифтани рутбаи њарбии «подполковник» сазовор дониста шудааст.

 Аз санаи 07 августи соли 2015   дар  вазифаи сардори ситоди ќисми њарбии 04533 хизмат менамояд.

Барои хизматњои шоёнаш ўро бо чор медали љашнии 5,10,15 ва 20 – солагии Ќуввањои мусаллањи Љумњурии Тољикистон, соати Президенти Љумњурии Тољикистон, нишони сарисинагии ќушунњои десантї    ва чандин рањматномаю ифтихорномањо ва мукофотњои дигар ќадр гардонидаанд.

Се фарзанд дорад – Нозия, Давлатшоњ ва Рамзия.

 


Рецензии