Китоби Хиштхона. Тошматов Рахматулло Мирзоматович

                Тошматов Рахматулло Мирзоматович


                (28.03.1968 – 18.06.1993)


                Дунёи савдо бигзарад,
                Андўхи дилхо бигзарад,
                Хам навбати мо бигзарад,
                Аммо ба зери осмон
                Хамчун замини бекарон
                Неки бимонад човидон!
                Лоиќ




     Тошматов Рањматулло Мирзоматович 28 марти соли 1968 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт дар оилаи коргар таваллуд шудааст.

     Падараш Тошматов  Мирзомат (02.07.1937-21.11.2010)  , ки маълумоти техникї дошт, дар ноњия яке аз кормандони пешќадам ва ташаббускору навовар ба шумор мерафт ва туфайли дониши хубу мењнатдўстиаш байни њамкорон ва кормандони соњаи инженерї-техникии ноњияи Ашт соњиби иззату эњтироми арзандае буд.

 Модараш- Тошматова (Абдуќодирова) Тољиниссо (с.т.10.01.1941) тамоми умр кўшидааст, ки њашт нафар фарзандонашонро дар рўњияи ватандўстиву мењнатќаринї тарбия намояд.
 Бењуда нест, ки њамаи фарзандони ин оила – Неъматулло, Рањматулло, Асатулло, Холмуњаммад, Файзулло, Иззатулло, Алфия чун шањрвандони вафодору  бомаърифат ба воя расидаанд. Аз ин фарзандон њоло 25 набераву 3 абера доранд

     Рањматулло соли 1986 мактаби миёнаи №13, ба номи Камоли Хуљандии зодгоњашро бо бањои хубу аъло  хатм намуда, њамон сол ба Омўзишгоњи олии њарбии автомобилии шањри Челябинск ба номи Маршали Иттињоди Шўравї Ротмистров дохил шуд ва ин омўзишгоњро соли 1991 бомуваффаќият хатм намуд. То соли 1993 дар вазифањои масъули Бозрасии автомобилии њарбии кишвари Русия кор кард.

Бо медалу чандин ифтихорномањо ва мукофотњои дигар ќадр гардида буд.

    Соли 1992 Рањматулло њангоми рухсатии хизматиаш бо муаллифи ин сатрњо њамсўњбат шуда буд. Ман, ки он ваќт ба њайси сардори Шўъбаи кор бо њайати шахсии Идораи корњои дохилии вилояти Ленинобод кор мекардам, ба Рањматулло таклиф пешнињод кардам, ки агар нияти ба Тољикистон баргаштан дошта бошад, бигзор гузориш нависад ва метавонад дар Шўъбаи бозрасии автомобилии давлатии ИКД-и (ОГАИ УВД) вилоят дар вазифаи сардори ситод ва  ё командири баталйони назорати роњи шўъбаи номбурда ба кор сар кунад. Вале ў гуфта буд, ки рўзњои наздик бояд рутбаи капитанї гирад ва ѓайр аз ин бояд аввал  Академияи њарбии ба номи М.В.Фрунзеро дар шањри Москва хатм намояд.

    Афсўс, ки 18 июни соли 1993  аз марги бемањали капитан Тошматов Рахматулло  дар Русия њангоми иљрои вазифањои хизматї омад.


Рецензии