Китоби Хиштхона. Дадоматов Камолчон

                Дадоматов Камолчон
               

                Хар ки ранче дид, ганче шуд падид,
               
                Хар ки чидде кард, дар чадди расид.

               
                Руми




Дадоматов  Камол;он санаи 09.05.1953  дар де;аи Хиштхона  дар оилаи хизматч;  ба дунё омадааст.

 Падараш – иштирокчии Љанги Бузурги Ватанї, яке аз шањрвандони фаъолу обрўманди дења, ветерани мењнат, Одилов Дадомат.

Модараш - Одилова (Мирањмедова) Робиямоњ.
 
Соли 1968 мактаби миёнаи №13, ба номи Камоли Ху;андии де;аи Хиштхона ва соли 1970 мактаби миёнаи №7-и дењаи Бободархонро хатм намудааст.

Сол;ои 1970 – 1971 дар Комбинти Нассо;ии То;икистон дар ша;ри Душанбе фаъолият намудааст.

Соли 1971 ба факултаи Филологияи Университети Давлатии То;икистон ба номи В.И. Ленин дохил шуда, донишго;и мазкурро соли 1976 бомуваффа;ият хатм намудааст.

Аз мо;и сентябри соли 1976 то мо;и июни соли 1979 дар мактаби миёнаи №13, ба номи Камоли Ху;андии де;аи Хиштхона ба ;айси ом;згор фаъолият намудааст.

 Аз мо;и августи соли 1979 то мо;и июни соли 1989 дар вазифаи сардори ш;ъбаи шиносномади;ии ШКД-и но;ияи Ашт ва аз мо;и июни соли 1989 то мо;и августи соли 1998 дар вазифаи муовини сардори ШКД-и но;ияи Ашт фаъолият намудааст.
 
Аз мо;и августи соли 1998 нафа;ахури ВКД ;ум;урии То;икистон, со;иби рутбаи подполковники милитсия мебошад.

Аз соли 1990 то соли 1993 дар Филиали Душанбегии Мактаби Олии ВКД И;СШ та;сил ва онро бомуваффа;ият хатм намуда, со;иби тахассуси “;у;у;шинос” гаштааст.

Сол;ои 1991-1997 дар бар;арор намудан ва ;ифзи сохтори конститутсион; дар ;ум;урии То;икистон иштирок намудааст.
 
Дар давоми фаъолияти хизмат; Соли 1985 бо нишони сарисинагии “Аълочии ВКД И;СШ (СССР), бо якчанд  медал ва ифтихорнома;ои Раёсати Вазорати Кор;ои Дохилии ;ум;урии То;икистон дар вилояти Су;д ва Вазорати Кор;ои Дохилии ;ум;урии То;икистон сарфароз гаштааст.

Оиладор.

 Соли 1977 ба Дадоматова (Мамадљонова) Малоњат хонадор шуда, аз њаёти якљоя  се писар – Парвиз, Ѓайрат, Ѓолиб  ва чор духтар – Шарифа, Заррина, Рухшона ва Фарида   доранд, ки њамаи онњо оиладоранд. 16 нафар набера доранд.


Рецензии