Китоби Хиштхона. Дадочонов Абдусалом Иломиддинович

                Дадољонов Абдусалом Иломиддинович


                Домани маќсуд агар орам ба кор,
                Аз ѓаму андўњ монам бартараф.


                «Ахлоќи Мўњсинї»





1-уми декабри соли 1961 дар дењаи Хиштхонаи љамоати дењоти Пунѓаз дар оилаи дењќон ба дунё омадааст.

Соли 1968 ба синфи 1-уми мактаби миёнаи №13 ба номи К. Хуљандии дењаи Хиштхона рафта, онро соли 1978 хатм намудааст.

Солњои 1978 –1979 дар фабрикаи пойафзолбарорї ва фабрикаи љороббофии ш. Душанбе, соли 1980 дар совхози ба номи Эрйигитови н. Ашт ба сифати коргар фаъолият намудааст.

Соли 1980 ба шуъбаи рўзонаи факултети њуќуќшиносии Университети давлатии Тољикистон ба номи В.И. Ленин дохил шуда, онро соли 1985 ба итмом расонидааст.

Баъди хатми донишгоњ моњи  августи соли 1985 бо фармони ВКД–и Љумњурии Тољикистон ба ШКД–и шањри Ўротеппа (њозира Истаравшан) фиристонида шуда, дар вазифањои муфаттиш, сармуфаттиши ШКД ш. Ўротеппа фаъолият намудааст.

Солњои 1989–1990 дар њайати гурўњи тафтишотии Прокуратураи Генералии Иттифоќи Советї дар ш. Оши Љумњурии Ќирѓизистон фаъолият намудааст.

Аз ноябри соли 1992 то октябри соли 1995 дар вазифаи сардори шуъбаи тафтишотии ШКД-и ш. Табошар,

аз октябри соли 1995 то январи соли 1999 ба њайси сардори шуъбаи тафтишотии н. Ашт,

аз январи соли 1999 то апрели соли 2004 ба сифати сармуфаттиш оид ба корњои махсусан муњими РКД-и вилояти Суѓд,

аз апрели соли 2004 то июни соли 2007 дар вазифаи сардори шуъбаи тафтишотии ШКД ш. Конибодом,

солњои 2007-2008 муфаттиши ШКД ш. Хуљанд ва аз соли 2008 то соли 2010 дар вазифаи сардори шуъбаи методию дастурдињии шуъбаи тафтишотии РКД вилояти Суѓд фаъолият намудааст.

Соли 2002 ба ў унвони подполковники милитсия дода шуд. Аз январи соли 2010 нафаќахўри ВКД Љумњурии Тољикистон.

Аз апрели соли 2011 то имрўз адвокати коллегияи адвокатњои "Адли Суѓд" дар вилояти Суѓд.

Оиладор, соњиби 4 фарзанд.


Рецензии