Китоби Хиштхона. Хайдаров Мадумар

                Хайдаров Мадумар

                (21.08.1933 – 18.10.2006)
               

                Номи некў гар бимонад з-одами,

                Бех к-аз ў монад сарои зарнигор.

               
                Саъди

               
 Њайдаров Мадумар 21 августи соли 1933 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт    таваллуд шудааст.

Падараш- Муродов Њайдаралї.  Модараш- Азизова Рисќинисо 

Пас аз хатми мактаби њафтсолаи дења ба Омўзишгоњи педагогии шањри Конибодом дохил шуда, онро соли 1952 хатм намудааст.

Аз иоњи сентябри соли 1953 то моњи январи соли 1956 дар сафњои   Ќуввањои Мусаллањи ИЉШС хизмат   намудааст.

Аз моњи августи соли 1952 то моњи маи соли 1964 ба њайси муаллими мактаби Ленини шањраки Шайдон кор кардааст.

         Аз мо;и майи соли 1964 то мо;и июни соли 1971 нотариуси аввалини ноњияи Ашт шуда кор кардааст.

     Факултети њуќуќшиносии Донишгоњи давлатии Тољикистон ба номи В.И.Ленинро соли 1968 бо гирифтани дипломи аъло  хатм намудааст.

Ўро мо;и июни соли 1971 ба  кор ба маќомоти корњои дохилї ќабул карда, ба вазифаи муфаттиши Шўъбаи корњои дохилии шањриЌайроќќум таъин намуданд.

Капитан Њайдаровро соли 1981 вазорати кор;ои дохил; чун тар;умон ба мактаби миёнаи махсуси тайёр кардани афсарони кишвар;ои хори;;, аз ;умла ;умњурии демократии Аф;онистон фиристод, ки ў дар он љо то соли 1986 фаъолият намудааст.Баъдан ба мактаби олии ВКД И;ШС ба ша;ри Киев фиристонда шуд.

Ни;оят ба вазифаи сардори шўъбаи шиносномади;ии   шўъбачаи милитсияи шањраки Олтин-Топкани    шањри Ќайроќќум таъин шуда, унвони майори милитсияро соњиб гаштааст ва он љо то ба нафаќа баромадан хизмат намудааст.

Њайдаров М. Дар давоми хизматаш дар маќомоти ВКД бо чор медал, ифтихорномаю рањматномањо ва мукофотњои зиёди дигар ќадрдонї гардидааст.

Соли 1996   ба нафаќа баромад ва то дами охирини њаёташ (октябри соли 2006) дар Хољагии манзилии    шањри  Ќайроќќум кор   кардааст.



Рецензии