Китоби Хиштхона. Нурматов Рахмонкул Хочибоевич

               

                Нурматов Рахмонќул Хочибоевич


                Хар кї бошад толиби мехраш, бимонад хамчу Хизр,
                З-он ки мехраш лаззат аз матлуби Искандар гирифт.
               
                Муиззї



х   Нурматов Рањмонќул Хочибоевич 16 феврали соли 1964 дар дехаи Хиштхонаи чамоати Пунѓази нохияи Ашт   таваллуд шудааст.

Падараш – Нурматов Њољибой. Модараш – Нурматова (Ашўрова) Шамминиссо.

Соли 1981 мактаби миёнаи раќами 13, ба номи К. Хучандиро бо бахои хубу аъло хатм намудааст.

Аз соли 1982 то 1984 дар сафхои  Артиши Шўравї дар Чумхурии халќии Муѓулистон хизмат намудааст.

Солхои 1984 – 1986 – милитсионери ќатории Шўъбаи корхои дохилии   шахри Чкаловск .
   
Солхои 1986 – 1988 - курсанти Мактаби  миёнаи махсуси СССР дар шахри Душанбе.
 
Солхои 1988 – 1989  дар ШКД –и шањри Ленинобод (Хучанд) 

ва солхои 1989 – 1997 дар ШКД - и чамоати Чоркўхи нохияи Исфара  дар вазифахои

навбатдори шўъбаи навбатдорї,

ваколатдори шўъбаи кофтукови љиної

ва ваколатдори шўъбаи мубориза бар зидди маводи мухаддир хизмат кардааст.
   
Аз соли 1997 то 2000 дар ШКД-и нохияи Ашт дар вазифањои гуногун  хизмат намудааст.

Дар барќароркунї ва химояи сохти конститутсионии Чумхурии Точикистон хиссаи сазовор гузоштааст.

Соли 2000 ба нафаќаи хизматї баромадааст.

Дар давоми хизмат дар маќомоти корњои дохилї бо медал ва чандин рахматномаю ифтихорномањо ва мукофотњои дигар ќадрдонї гардидааст.

  Оиладор.

 Хамсараш - Нурматова Мавчуда Абдулазизовна санаи таваллудаш 13 маи соли1964, маълумоташ олии омўзгорї. 
Яке аз муаллимањои пешќадаму хушсаводу фаъол ва пешќадами   ММТУ №13, ба номи Камоли Хучандии дењаи Хиштхона. Дар корхои чамъиятии деха низ фаъолона иштирок намуда, бахри ободии диёраш, танзими маъракаю маросимхо ва баланд намудани маърифати ахолї хамеша саъю кўшиш менамояд.
 
               Фарзандонашон -  Чаъфар   (17.07.1989)  , Ёсуман  (7.03.1991)   Човид   (12.12.1992) ва Хочибой   (31.10.1994).

Панч нафар набера доранд.       



Рецензии