Китоби Хиштхона. Толибов Мамудчон Толибчонович

 


                Толибов Мамудчон Толибчонович


                Ба адл рў ор, то ки одил шаванд,
                Хама бо ту дар кор якдил шаванд.

                Чоми
               
 Толибов Ма;мудчон Толиб;онович 11-уми июни соли 1986 дар де;аи Хиштхонаи љамоати Пун;ази но;ияи Ашт дар оилаи коргар ба дунё омадааст.

 Соли 2004   мактаби миёнаи №13-и ба номи Камоли Ху;андии дењаи Хиштхонаро бо ба;ои хубу аъло хатм намудааст.

Дар давраи та;сил ; худро тан;о аз ;ињати мусбї нишон дода, якчанд маротиба бо ифтихорнома ва дигар мукофот;ои мактаб ва ро;барияти  Шўъбаи аорифи но;ия сарфароз гаштааст.
Аз ;умла ; ду маротиба аз фанни «Асос;ои давлат ва ;у;у;» дар олимпиадаи но;иявї ширкат ва ;ой;ои намоёнро иш;ол кардаааст.

Дар соли 2003 дар озмуни байнино;иявї барои дохил шудан ба Донишго;и Муосири Гуманитарии То;икистону-Руссия иштирок намуда, соњиби ;ои аввал шуда, ;у;у;и ба донишго;и номбурда бе супоридани имти;оноти давлатї дохил шуданро ба даст овардааст.

       Дар соли 2004 Толибов М.Т. мактаби миёнаро бо ба;о;ои хубу аъло хатм намуда ;у;;ат;ояшро аз р;и ихтисоси интихобнамудааш ба Донишго;и давлатии ;у;у; бизнес ва сиёсати То;икистон факултаи «;у;у;шинос;» супорида бомувафа;ият ба донишго; дохил шудааст.

 Дар ;ама кор;ои илмиву ;амъиятии донишго; фаъолона иштирок намуда, инчунин зимни та;сил дар газетаи донишго;ии «Мавои хирад» чанд ма;олаи илмиаш дар мавзўъ;ои мухталифи мурофиявї-;ино; чоп шуда, дастраси хонандагон гардидааст.

      Толибов М.Т. дар соли 2008 ва;ти дар курси чор та;сил намуданаш барои идомаи та;сил аз р;и касби дустдоштаааш ;у;;ат;ояшро ба факултаи №2-и Академияи ВКД ;ум;урии То;икистон, во;еъ дар ша;ри Душанбе супорида, баъди гузаштан аз озмун та;силашро дар Академияи ВКД ;ум;урии То;икистон идома додаааст.

Баъди хатми Академия Толибов М.Т.  аз мо;и августи соли 2009  ин;ониб  дар вазифаи  та;;и;отчии Ш;ъбаи та;;и;и Раёсати ВКД ;ум;урии То;икистон дар вилояти Су;д кор карда, ба хал;у ватанаш соди;она хизмат намуда истодааст.

Капитани милитсия Толибов М.Т., дар давраи фаъолияти ме;натиаш якчанд маротиба бо ифтихорномаю сипосномањо ва мукофот;ои пулї ;адршиносї карда шудааст, ки ин ;ама нати;аи фаъолияти хуби ме;натї ва хизматии шабонар;зии соди;онааш ба хал;у ватанашро нишон меди;ад.

         Оиладор. Фарзандонаш - Ануша, Мохруза ва Абубакр.


Рецензии