Китоби Хиштхона. Орипов Хусниддин Нуритдинович

 


                Орипов Хусниддин Нуритдинович


                Хамеша некхохи мардумон бош,
                Ба некї кўш в-он гах дар амон бош!

                Носири Хисрав



Орипов Њусниддин Нуритдинович 22 декабри соли 1976 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт  таваллуд шудааст.

 Падараш – Орипов Нуриддин. Модараш Орипова (Дадоматова) Солиямоњ.

           Соли 1994   ба мактаби миёнаи №13, ба номи Камоли Хуљандии дењаи Хиштхонаро  хатм намудааст.

Соли 1994 ба факултаи табииёти Донишгоњи  миллии  Тољикистон дохил шуда,   онро соли 1999 бомувафаќият хатм  намудааст.

Аз моњи январи соли 2003 фаъолияти кориашро дар Раёсати Кумитаи Давлатии Амнияти миллии Љумњурии Тољикистон оѓоз намудааст.

 Моњи январи соли 2010 фаъолияти кориашро дар шуъбаи шањрии дар шањри Чкалов будаи РКДАМ ЉТ дар вилояти Суѓд њамчун ваколатдори оперативї идома дода,  сипас ба шуъбаи ноњиявии дар ноњияи Ишкошим будаи РКДАМ ЉТ дар ВМКБ фиристода шудааст.
Аз моњи январи соли 2015 фаъолияти кориашро дар Кумитаи Давлатии Амнияти миллии Љумњурии Тољикистон њамчун ваколатдори калони оперативї давом дода истодааст.

Барои ноил шудан ба натиљањои хуби назаррас аз љониби роњбарияти Кумита якчанд бор мукофотонида шудааст. 

Оиладор. Зављааш – Орипова (Тошматова) Тамила Алибоевна.  Се нафар фарзанд доранд.   
 


Рецензии