Китоби Хиштхона. Собиров Абдуворис Мамадчонович

                Собиров  Абдуворис Мамадљонович
               


                Хар, ки нон аз амали хеш хўрад,
                Миннат аз Хотами Тойи набарад.
               
                Саъдї



Собиров Абдуворис Мамадчонович санаи 27.07.1967 дар дењаи Хиштхона дар оилаи хизматчї ба дунё омадааст.

        Соли 1983 мактаби миёнаи  №13 дењаи Хиштхонаро бомуваффаќият хатм намуда, њамон сол ба  омўзишгоњи касбї- техникии љамоати Ќамишќурѓон дохил мешавад. Соли 1984 ин омузишгохро бо дипломи аъло хатм намуда,  худи њамон сол ба Донишкадаи давлатии педагогии шањри Ленинобод барои идомаи тахсил меравад.  Соли 1991 факултаи физикаи ин донишгоњро бо ихтисоси муаллими фанхои умумитехникї хатм намудааст.

       Солњои   1985-1987 дар сафи  Ќуввањои мусаллањи Иттињоди Шўравї хизмат намудааст.

Фаъолияти кориашро соли 1991 њамчун омўзгори  фанњои умумитехникї ва мењнат дар мактаби миёнаи №7 дењаи Бободархон оѓоз намудааст.

Дар ин боргохи маърифат дар муддати 5 соли фаъолият шогирдони зиёдеро тарбия намудааст.

Соли 1996 ба Кумитаи гумрук ба кор даъват карда мешавад.

 Аз њамон сол  инљониб дар гумруки Ашт дар вазифахои гуногун хизмат намуда истодааст.

Айни хол майори хадамоти гумрук Собиров А. М. дар вазифаи нозири калони мубориза бар зидди њуќуќвайронкунињои гумрукии гумруки Ашт фаъолият намуда истодааст.
 
        Солњои 1996-1997 дар барќарор намудан ва њифзи сохти конститутсионї дар Љумњурии Тољикистон иштирок намуда, барои иштироки фаъолонааш аз тарафи Кумитаи гумруки Љумњурии Тољикистон бо ифтихорнома ќадр гардидааст.

Соли 2015 бахшида ба Рузи истиќлолияти давлатии ЉТ бо ќарори Раиси ноњияи Ашт барои фаъолияти бурдборона ва самарабахш дар таъмини волоияти ќонун ва сањми арзанда дар тарѓибу таъмини иљрои талаботњои Конститутсияи ЉТ ва ќонунњои амалкунанда бо ифтихорнома сарфароз гардонида шудааст.

        Оиладор.  Се писар ва се духтар дорад.


Рецензии