Китоби Хиштхона. Мамадчонов Абдувосит Абдукаюмович

           Мамадчонов Абдувосит Абдукаюмович



                Бо рохи рост тавони расид дар маќсуд,
                Ту рост бош, ки хар давлате, ки хаст, турост.
               
                Саъди



Мамадчонов Абдувосит Абдукаюмович 25 июни соли 1981 дар дехаи Хиштхонаи чамоати Пунѓази нохияи Ашт  ба дунё омадааст.

Соли 1997 мактаби миёнаи тањсилоти умумии № 22 ш.Хуљандро бо бањои аъло тамом карда,

 худи њамон  сол ба шўъбаи р;зонаи факултаи њуќуќшиносии Донишго;и давлатии Ху;анд ба ихтисоси «коргузории гумрукї» дохил гардидааст.

 Соли 2002 бо муваффаќият (бо дипломи аъло) тањсилро дар донишгоњ хатм намудааст.

       Њангоми тањсил дар донишгоњ (пас аз хатми курси чорум) ва баъд аз он солњои 2001-2003  њамчун омўзгори кафедраи њуќуќи шањрвандї дар факултаи номбурда  фаъолият намудааст.
 
        Аз соли 2003 њамчун корманди  Раёсати гумруки Вазорати даромадњо ва пардохтњои давлатии ЉТ дар вилояти Суѓд ба кор шурўъ намудааст.

Дар давоми хизмат дар маќомоти гумрук дар вазифањои гуногун дар Раёсати номбурда ва сохторњои он кор карда истодааст.

 Алњол, майори хадамоти гумрук Мамад;онов Абдувосит Абду;аюмович дар вазифаи сарнозири Гурўњи назорати иљроиши Идораи Хадамоти гумруки Љумњурии Тољикистон дар вилояти Суѓд фаъолият мебарад.
 
         Бањри баланд бардоштани савияи дониши касбї тањсилро дар шўъбаи ѓоибонаи  Донишкадаи соњибкорї ва њуќуќи Москва давом дода,  онро низ бо дипломи аъло  соли 2014 хатм кардааст.

         Бо маќсади такмили ихтисос ва омўзиши таљрибаи кории  маќомоти дахлдори давлатњои хориљаи дур аз љумла дар шањрњои Франкфурти назди Майни Республикаи федеративии Олмон ва Ню-Йорки Иолоти муттањидаи Амрико  ба сафарњои хизматї фиристонида шудааст.

       Бо рањматнома ва ифтихорномањои Хадамоти гумруки назди Њукумати Љумњурии Тољикистон  сарфароз гардидааст.

      Оиладор соњиби се фарзанд. Духтарони Абдувосит – Мафтуна дар синфи дањ, Моњира дар синфи њафт ва писараш – Абдуматин дар синфи панљ мехонанд.


Рецензии