Китоби Хиштхона. Шодиев Окил Бахтиёрович

                Шодиев Окил Бахтиёрович 

                Гавхари ќимат зи гавхархо ба олам одам аст,
                Дар чахони ту ба хар одам бахои олам аст.

                Хисрави Дехлавї

      Шодиев Окил Бахтиёрович  9-уми сентябри соли 1987 дар оилаи коргар  дар де;аи Хиштхонаи ;амоати   Пунѓази но;ияи Ашт  таваллуд ёфтааст.
   
     Падараш - Шодиев Бахтиёр Одирматович. Модараш - Шодиева (Ањмадалиева) Манзура Абдулазизовна. Бародарон ва хоњараш -   Комрон,  Хуршед,  Фаромўз   Мо;рў.

      Ў соли   2005   мактаби миёнаи  № 61-и зодгоњашро хатм намудааст.  Сипас   сол;ои 2005-2010 дар   факултаи “Молия ва ;арз” -и Донишго;и давлатии  ;у;у;, бизнес ва сиёсати То;икистон  тањсил намуда, соњиби   ихтисоси андоз ва андозбанд;  гардидааст.

      Аз сентябри 2010  дар   шуўъбаи ба;исобгирии Раёсати вилоятии идораи андоз  ;ам;ун мутахассис    фаъолият намудааст . Моњи марти соли 2011 ба сафи ;увва;ои мусалла;и То;икистон даъват шуда, дар Гвардияи президент;   хизмат намудааст ва   мо;и марти соли  2012 бо рутбаи “лейтенанти хурди Гвардияи президент;” бо сари баланд  адои хизмат намудааст.

       Баъди хизмат фаъолияти худро дар Раёсати вилоятии идораи андоз  давом додаст. Мо;и апрели соли 2013 ба  шўъбаи ба;исобгирии даромад;ои  нозироти андози ша;ри ;айро;;ум ба вазифаи  мутахасис-пешбар кор кардааст.

       Аз 21  январи соли  2014  дар вазифаи сармутахассис-сардори гурў;и хизматрасон; ба  шахсони ;у;у;ии нозироти андози но;ияи Бобо;он ;афуров кор мекунад   
 
       Дар давраи фаъолияташ бо “Ифтихорнома”-и  Маќомоти иљроияи њокимияти давлатии   но;ияи Бобо;он ;афуров сарфароз гардонида шудааст.

       Мушовири андози дара;аи 5  мебошад. 
 
      ;амсараш -  Шодиева Фарангис  Ориф;оновна.  Фарзандонаш -   Кабир, санаи таваллудаш 2.04.2013  ва   Осифа, санаи таваллудаш 28.03.2015. 
 


Рецензии