Китоби Хиштхона. Мирзоев Ортикбой

                Мирзоев Ортикбой
               
Адл пеш ору муроди дили дарвеш барор,

То туро њар чї мурод аст, муяссар гардад.
                “Ахлоќи Мўњсинї” 

               
Мирзоев Орти;бой 1 майи соли 1960 дар де;аи Хиштхонаи ;амоати де;оти Пун;ази но;ияи Ашт дар оилаи колхозч; таваллуд шудааст.

 Падараш - Мирзоев Ќучќорбой (15.02.1925 – 17.02.2005).

 Модараш - Мирзоева (Алиматова) Ширфамоњ  (20.02.1927 – 13.03.2005).

 Соли 1977 мактаби миёнаи ра;ами 13-и но;ияи Аштро хатм кардааст.

 Солњои 1978 - 1980 дар сафи Артиши Шўравї хизмат карда, соли 1981 ба факултаи ;у;у;шиносии Дониш;го;и давлатии То;икистон ба номи В.И. Ленин дохил шуда, онро соли 1986 хатм намудааст. Дар давоми сол;ои 1986 -1993 ба сифати ;у;у;шинос дар корхона;ои тобеъи Вазорати савдои ;Т фаъолияти ме;нат; бурдааст.

Соли 1993 Мирзоев О. ба ма;омоти Прокуратураи ;ум;урии То;икистон ба кор ;абул карда шуда, ба сифати кором;з ба вазифаи муфаттиш ва баъдан муфаттиши калони прокуратураи но;ияи Марказии (;оло Фирдавс;) ш.Душанбе  то соли 1995 фаъолият кардааст.

Аз  соли 1995 то  соли 1997 дар вазифаи прокурор ва прокурори калони Раёсати назорати умумии Прокуратураи генералии ;Т кор кардааст.

Соли 1997 ; ба прокуратураи вилояти Су;д гузаронида шуда, дар давоми сол;ои 1997-1999 дар вазифа;ои прокурор ва прокурори калони ш;ъбаи назорати умум;,

1999-2000 ёрдамчии прокурори вилоят оид ба назорати ;онунгузории андоз фаъолияташро давом додааст.

Бо назардошти донишу малакаи касб;, та;рибаи кор;  мо;и апрели соли 2000 ; ба вазифаи ёрдамчии калони прокурори вилояти Су;д оид ба ташкили кор ва назорати и;рои он таъин гардида, ;амчун аъзои Коллегияи прокуратураи вилоят ;абул шуда, дар ин вазифаи пурмасъулият то  соли 2002 фаъолият намудааст.

Минбаъд дар давоми сол;ои 2002-2007 дар прокуратураи на;лиёти Су;д дар вазифа;ои ёрдамчии прокурор ва муфаттиш кор кардааст.

Аз  соли 2007 ба прокуратураи вилояти Су;д гузаронида шуда, дар вазифаи прокурор ва баъдан прокурори калони ш;ъбаи назорати ;онун; будани ;арор;ои суд;о оид ба парванда;ои ;иноят; ва

аз соли 2010  ин;ониб дар вазифаи ёрдамчии калони прокурори вилояти Су;д оид ба назорати и;рои ;онун;о дар ;ой;ои ;абси пешак; ва и;рои ;азои ;иноят; кор карда истодааст.

Соли 2015 бо Фармони Прокурори генералии ;ум;урии То;икистон Мирзоев Орти;бой ба унвони Корманди фахрии Прокуратураи ;ум;урии То;икистон сазовор гардонида шудааст.

 Оиладор. Занаш – Мирзоева Назира Махкамовна. Фарзандонаш - Гулљамол  ва Адиба. Се набера дорад.


Рецензии