Китоби Хиштхона. Абдугафурзода Ихтиёр

               


                Абдуѓафурзода Ихтиёр


               
                Якеро ба тахсили дониш гузор,
               
                Ки бедониши нест чуз айбу ор.
               
                Чоми




     Абдуѓафурзода Ихтиёр 5 апрели соли 1987 дар дењаи Хиштхонаи љамоати  Пунѓази ноњияи Ашт ба дунё омадааст.

Падараш - Азимов Абдуѓафур Абдулазизович.

Модараш – Азимова Мењринисо.

      Ў соли 2004 муассисаи тањсилоти миёнаи умумии №13, ба номи Камоли Хуљандии зодгоњашро бо бањои хубу аъло ва интизоми намунавї хатм намудааст. Њамон сол  ба   факултаи њуќуќшиносии Донишгоњи миллии Тољикистон  дохил гардида, онро соли 2010     бо гирифтани ихтисоси  њуќуќшиносї бомуваффаќият хатм намудааст.

        Пас аз хатми донишгоњ Ихтиёр дар озмуни Прокуратураи генералии Љумњурии Тољикистон ширкат варзида, дар он туфайли дониши мукаммали касбї доштанаш  муваффаќ мегардад ва 24 ноябри соли 2010 ба маќомоти Прокуратураи Љумњурии Тољикистон ба кор ќабул карда мешавад.

     Абдуѓафурзода И. фаъолияти мењнатиашро аз вазифаи коромўз-ёрдамчии прокурори шањри Кўлоб оѓоз намуда, минбаъд дар вазифањои ёрдамчии прокурори њамин шањр, прокурори шўъбаи назорати иљрои ќонунњо дар маќомоти корњои дохилї ва назорати маводи нашъаовар, прокурори шўъбаи назорати иљрои ќонунгузории андоз ва гумруки прокуратураи вилояти Хатлон кор кардааст.

     Њоло дар вазифаи ёрдамчии прокурори ноњияи Панљи њамин вилоят фаъолият дорад.

     Оиладор. Аз њаёти якљоя бо Азимова (Одирматова) Манижа Холдоровна ду нафар фарзанд доранд- Исо ва Омина. 


Рецензии