Китоби Хиштхона. Санъаткорони дехаи Хиштхона

Санъаткорони дехаи Хиштхона


                Ботину зохири ушшоќ чу гул якранг аст,
                Хар чи бошад ба дили мо, ба забон хохад буд.
                Сайидо

                Яке пойкўбу дигар чангзан,
                Се дигар хушнавозу андўхшикан.
                Руми



1. Алиматов Хочимати Хиштхонаги

2. Алиматов Аюбчон Махкамбоевич

3. Исоматов Хочибой

4. Ќурбонов Исомат

5. Ќурбонов Тошпўлод

6. Мамадчонов Шамс Неъматчонович

7. Ниёзов Неъмат

8. Ортиќов Фарходчон Чўрабоевич

9. Паймони Пайрав
 
10. Хочибоев Бахтиёр Фурќатчонович

11. Шералиев Ѓолиб Абдуѓафурович

12. Шералиев Ѓуфрон Абдуѓафурович

13. Шералиев Лоиќ Абдуѓафурович

14. Шодиев Човидон Абдулакимович

15. Юлдошев Комилчон Кимсанович

16. Юсуфи Фурќат


То солхои 2000 аз байни сокинони дехаи Хиштхона санъаткорон ва махсусан ононе, ки ин сохаро касб интихоб карда бошанд, ахён-ахён ба чашм мерасиданд.

 Вале пас аз дар сохаи санъат маълумоти касби гирифтану амал намудани  Алиматов Хочимату Исоматов Хочибой, Юлдошев Комилчону Алиматов Аюбчон ва дигарон майли чавонон ба интихоби ин касб зиёдтар гардид.

Махсусан дар натичаи маслихату ёрихои беѓаразонаи Алиматов Хочибою шогирдаш Ортиќов Ф.Ч. дар деха якчанд нафар чавонони боѓайрат ансамблхои мусиќи ташкил намуданд ва мардуми деха имкон пайдо карданд, ки барои гузаронидани  тўю маъракахо ва чашнворахояшон бевосита аз хизмати онон истифода баранд.

       Соли 2004 аввалин ансамбл бо номи «Чавонон» (рохбараш – Шералиев Лоиќ), соли 2006 ансамбли дуюм бо номи «Паймон» (рохбараш – Хочибоев Бахтиёр) ва соли 2007 ансамбли «Човид» (рохбараш – Шодиев Човидон) ташкил ёфтанд.

     Аъзоёни ин ансамблхо бо баробари дар барномахои худ истифода бурдани мусиќию сурудхои санъаткорони машхур худашон низ ба шеъру сурудхои шоирони классики точик, инчунин ба шеъру сурудхои шоирони хамдиёрамон аз чумла Шодибек, Абдумўъмин, Ашўрали, Зафар Ахмад, Абдуќаюми Мухаммадчон, Сафар Абдурахимов, Фидомат ва дигарон низ оханг баста,   истифода мебаранд.

         


Рецензии