Китоби Хиштхона. Норматов Ёрмухаммад Усмонович

                Норматов  Ёрмуњаммад  Усмонович
                Дар олам бањравар гардид зи аљри Худо
                Њар оне, ки донист таърихи љадду або!
                Абдуќаюми Муњаммадљон
          Норматов  Ёрмуњаммад  Усмонович  соли 4 маи1952 дар дењаи Хиштхонаи љамоати Пунѓази ноњияи Ашт таваллуд шудааст. Падараш – Норматов Усмон шахси босавод ва яке аз фаъолони дења ба шумор мерафт. Модараш – Норматова (Ниёзова) Тиллобибї.
      Соли 1966 мактаби њаштсолаи №13, ба номи Камоли Хуљандии дењаи Хиштхона ва соли 1968 мактаби миёнаи №7, ба номи Садриддин Айнии дењаи Бободархонро бо бањои хубу аъло ба итмом расонидааст.
     Солњои 1968-1972 дар факултаи таъриху филологияи Институти давлатии педагогии шањри Ленинобод ба номи С.М.Киров (њоло ДДХ ба номи Академик Бобољон Ѓафуров)  дар шўъбаи таърих тањсил намудааст.
      Бо роњхати шўъбаи маорифи вилоят соли 1972 ба мактаби №7 шањраки Адрасмон фиристода ба вазифаи муаллими фанни таъриху љамъиятшиносї таъин гардид.
     Солњои 1973-1974 дар сафњои Артиши Шўравї хизмат намудааст.
     Солњои 1974-1976 дар мактаби миёнаи №13-и ноњияи Ашт чун муаллими забон ва адабиёти тољик  кор карда, музеи таърихї- этнографї ташкил намуд, ки он музей дар ноњия љои дуюм ва дар вилоят љои чорўмро гирифта, хонандагони бењтарини мактаб барои ба тамошои шањри Бухоро рафтан мушарраф гаштанд.
     Солњои 1976-1977 дар вазифаи муаллими таъриху љамъиятшиносии мактаби дењаи Шўрчаи ноњияи Ёвон кор кардааст.
     Солњои 1977-1981 – муаллим ва љонишини директори мактаби миёнаи коргарљавонони №41-и шањраки Адрасмон ва солњои 1981-1984 дирктори мактаби №3-и шањри Ќайроќќум (њоло Гулистон) шуда кор кардааст. Дар мактаби №3 дар асоси устохонаи мактаб барои хонандагони синфњои болої мини-заводи истењсоли асбобу анљоми барќї ва барои хонандагони синфњои 4-7 фермаи харгўшпарварї ташкил намуда, муваффаќ гашт, ки он хонандагон аз 20 то 54 сўмї маош гиранд (он ваќт њадди аќали маош 60 сўм буд).
   Солњои 1985-1990 ба њайси муаллими мактаби №20-и дењаи Саро ва солњои 1990-2015 дар вазифаи муаллим ва роњбари њарбии мактаби №61-и дењаи Хишхона фаъолият намудааст.
    Бо чандин ифтихорномаю рањматномањо ва мукофотњои дигари соњавї ќадр гардидааст.
    Оиладор. Њамсараш – Норматова (Шамсиддинова) Њанифа. Панљ нафар фарзанд – Саломат, Фарида, Исломбек, Мамлакат, Рухшона ва 14 набера доранд.


Рецензии