Китоби Хиштхона. Тошматова Гулхумор

                Тошматова Гулхумор Алибоевна
                Гузоришкуно, тез кун маѓзро,
                Гузориш дењ ин номаи наѓзро.
                Низомї
Тошматова Гулхумор Алибоевна 29 апрели соли 1970, дар оилаи хизматчц ба дунё омадааст. Соли 1977 ыадами аввалини хешро ба МТМУ №13 ба номи Камоли Хужандц гузошта, ин боргоьи илмро соли 1987 бо баьои аъло ва ахлоыи намуна хатм намуд. Падару модари Гулхумор Алибой Тошматов ва Тошматова Холниссо яке аз шахсони бомаърифат ва илмд=сти деьа буда, маьз бо ьидояту роьнамоии волидонаш = худи ьамин сол донишж=и курси якуми факултети филологияи ИДПЛ ба номи Киров (ьозира ДДХ ба номи академик Бобожон Щафуров) гардид. Сольои донишж=и ьам = яке аз толибилмони пешыадами донишгоь буд. Соли 1992 донишгоьи мазкурро бо дипломи «аъло» хатм намуд.
Фаъолияти кории ин ом=згори жавони соьибистеъдод, аз МТМУ №61 ба номи Р. Тошматов ощоз шуда, то ьан=з дар ин кошонаи илм нозукиьои забони модарц ва фарьангу адабиёти ниёгонро ба толибилмон меом=зонад. Шогирдони муаллима борьо щолиби озмуньои фаннии ноьиявц, вилоятц ва жумьуриявц гардиданд. Соьиби чандин ифтихорномаьои ноьиявц ва вилоятц ва инчунин «ифтихорнома»-и Вазорати маориф ва илми Жумьурии Тожикистон мебошад. Гулхумор аз соли 2001 то соли 2002 дар ьайси сарвари МТМУ №61 фаъолият намуда аст.
Оиладор, соьиби чор фарзанд мебошад. Шавьараш Шарифов Р=зибой ом=згори МТМУ №61 мебошад. Фарзанди калонии оила Парвона донишж=и ДДХ факултети филологияи тожик мебошад. Жавьар донишж=и курси II – уми  ДМТ факултети ьуыуышиносц мебошад. Парвиз ва Хусрав хонандагони пешыадами МТМУ №61 мебошанд.


Рецензии